Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για κλοπές χαλκού από εργοστάσιο στην Θήβα αξίας 14.000€




Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για κλοπές χαλκού από εργοστάσιο στην Θήβα αξίας 14.000€

Συνελήφθησαν (4) ημεδαποί στην περιοχή της Θήβας, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει το τελευταίο 15νθήμερο από εργοστάσιο της περιοχής, καλώδια χαλκού συνολικής αξίας (14.000) ευρώ

Κατασχέθηκαν (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα & (800) μέτρα καλώδια χαλκού

Συνελήφθησαν, χθες (27-08-2017) το βράδυ στην περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 48, 41, 26 & 16 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, οι δράστες μετέβησαν με (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε εργοστάσιο της ευρύτερης περιοχής και αρχικά αφαίρεσαν (800) μέτρα καλώδια χαλκού, αξίας (8.000) ευρώ, από τα (1.600) συνολικά μέτρα που είχαν κόψει και αποχώρησαν από το σημείο.

Οι αστυνομικοί, μετά από άμεσες και επιστάμενες αναζητήσεις, εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με τα ανωτέρω οχήματα, τη στιγμή που επέστρεφαν στην ανωτέρω επιχείρηση, προκειμένου να αφαιρέσουν τα υπόλοιπα (800) μέτρα καλώδια χαλκού, τα οποία κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα μεσημβρινές ώρες της 12-08-2017, είχαν προβεί στην κλοπή (600) μέτρων καλωδίων χαλκού, αξίας (6.000) ευρώ, πάλι από το ίδιο εργοστάσιο.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για συναφή αδικήματα, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης διάπραξης κλοπών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.