Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Συνελήφθησαν 4 άτομα στη Θήβα για κατοχή κλεμμένων αντικειμένων


Συνελήφθησαν (4) άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετέφεραν πλήθος αντικειμένων, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Επιπλέον κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, (5) μαχαίρια διαφόρων τύπων, ποσότητα ηρωίνης, ναρκωτικά δισκία, λαθραία πακέτα τσιγάρων κ.α.

Εξιχνιάσθηκε μία κλοπή από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Τέσσερις (4) ημεδαποί συνελήφθησαν, χθες (30-08-2017) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας.

Πρόκειται για έναν 53χρονο άνδρα και τρεις γυναίκες ηλικίας 57, 33 & 32 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων, τελωνειακού κώδικα και αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι για το αυτοκίνητο είχε δηλωθεί η κλοπή του, την 04-08-2017 στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η πινακίδα κυκλοφορίας που έφερε ανήκει σε έτερο όχημα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τόσο εντός του οχήματος, όσο και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• πλήθος αντικειμένων και εγγράφων [(4) κλειδιά αυτοκινήτων, (24) κινητά τηλέφωνα, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (tablet, usb, gps, φωτογραφικές μηχανές κ.α.), κοσμήματα, πιστωτικές κάρτες κ.α.], την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν,
• διαρρηκτικά εργαλεία (φανούς, βαριοπούλα, πένσα, κατσαβίδι),
• (5) μαχαίρια διαφόρων τύπων και μηκών,
• (1) μεταλλική ράβδο,
• (8) γραμμάρια ηρωίνης, σε μορφή βράχου,
• (26) δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, καθώς και
• ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και λαθραίων πακέτων τσιγάρων.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες, πέραν της κλοπής του ανωτέρω οχήματος, το οποίο ομοίως κατασχέθηκε, είχαν προβεί και στην παραβίαση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πριν λίγες ημέρες στην περιοχή της Χαλκίδας, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα και έγγραφα, μέρος των οποίων βρέθηκαν μεταξύ των κατασχεθέντων και αποδόθηκαν νομότυπα.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν έντονο ποινικό παρελθόν, απασχολώντας τις Διωκτικές Αρχές για συναφή αδικήματα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Ανακριτή Θηβών.