Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Έναρξη λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης Θήβας 2017




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης Θήβας 2017

Στις 23 Αυγούστου ξεκίνησε και φέτος η εμποροπανήγυρη της Θήβας, παράλληλα με την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Πινδάρεια”. Η εμποροπανήγυρη διεξάγεται στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, κατά μήκος του ρέματος Αγ.Ιωάννη 200μ. περίπου, βόρεια της πλατείας των Αγ.Θεοδώρων και ανατολικά της Οπλ.Βόγκλη και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017.

Η εκμίσθωση των θέσεων (ξύλινα παραπήγματα-παράγκες), στις οποίες ασκούν τη δραστηριότητά τους οι έμποροι, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Αυγούστου και η διαδικασία κύλησε ομαλά. Οι άδειες συμμετοχής εκδόθηκαν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη 22 Αυγούστου και έχουν ισχύ για συγκεκριμένο χώρο και θέση.

Την εμποροπανήγυρη επισκέφτηκαν το απόγευμα της πρώτης μέρας λειτουργίας της (23/8/2017), ο Δήμαρχος Θηβαίων με τα μέλη της Επιτροπής και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζήτησαν με τους εμπόρους και διαπίστωσαν τη λειτουργία αυτής χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το πρωί της ίδιας ημέρας επιτόπιους ελέγχους πραγματοποίησαν ο Δημοτικός Αστυνόμος και υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο της τήρησης των κανονισμών λειτουργίας της.

Οι επιτόπιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης. Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος, του Τμήματος Ασφάλειας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών, με φυσική παρουσία, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή και την ασφάλεια των επισκεπτών της εμποροπανήγυρης .