Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Άγχος και στρες μέσα στην ημέρα: Πώς να το μειώσετε σε 4 βήματα




Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην λύση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από το αυξημένο άγχος στην ζωή τους.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί απλοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος και το στρες να δείτε τα συμπτώματα που το συνοδεύουν να απομακρύνονται.



Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για το Άγχος και την Κατάθλιψη, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα 4 βήματα, όταν είστε στρεσαρισμένοι:

1. Να ασκείστε 5 ημέρες την εβδομάδα για 30 λεπτά κάθε μέρα. Φροντίστε να κάνετε συχνές και τακτικές ασκήσεις, ακόμα και σε μικρές δόσεις, αντί να κάθεστε σχεδόν σε αδράνεια κατά τον ελεύθερό σας χρόνο. Το περπάτημα, το τρέξιμο και η ποδηλασία είναι οι καλύτερες λύσεις.

2. Βρείτε τι σας είναι πιο ευχάριστο. Προτιμάτε ένα ομαδικό μάθημα γυμναστικής, ή την ατομική εξάσκηση;

3. “Κατεβάσετε” μουσική, audiobooks και podcasts για να ακούτε, ενώ ασκείστε. Ζητήστε από κάποιον φίλο να ασκείται μαζί σας για παρέα.

4. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να προσαρμοστεί σε μια νέα ρουτίνα άσκησης. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 4-8 εβδομάδες για να προσαρμοστούν και να αισθανθούν σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr