Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Έκτακτο οικονομικό βοήθημα για τα παιδιά της Α’ τάξης Δημοτικού

 
Την παροχή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για τους μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού της Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής παρέμβασης «Γέφυρα».

Πρόκειται για βοήθημα προς γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη δημοτικού του νέου σχολικού έτους (2017-2018), σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι διαβιούν με εισοδήματα κατώτερα του ορίου της φτώχειας. Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή ενός «Κουπονιού αγορών» (Voucher) για την αγορά σχολικών ειδών, αξίας εξήντα ευρώ (60€), για κάθε παιδί τους.

Ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε ότι η παροχή του συγκεκριμένου βοηθήματος αποτελεί μία από τις δράσεις της «Γέφυρας» και πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). » Η «Γέφυρα» είναι συνδετικός κρίκος για όλη την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας και για κάθε οικογένεια που χρειάζεται τη στήριξή μας» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για δομή παρέμβασης με ένα πλήθος δράσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Περιφερειακή αρχή, με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τη χρηματοδότηση ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

«Η συγκεκριμένη δράση, της παροχής οικονομικού βοηθήματος, «Αρχή…ΖΩ!», είναι για εμάς μία από τις πιο σημαντικές του προγράμματος. Είναι απαραίτητο, η πρώτη επαφή των παιδιών με το σχολικό περιβάλλον, να είναι ομαλή, αξιοπρεπής και χωρίς κοινωνικές ανισότητες. Στόχος μας, με όλες αυτές τις δράσεις, είναι να μην αισθάνεται κανένα παιδί αποκλεισμένο. Να έχει όλες τις ευκαιρίες και τις υγιείς συνθήκες που πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά της Στερεάς και οι οικογένειές τους. Είτε με τα σχολικά γεύματα, είτε με τις δομές και τις υπηρεσίες μας, καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια ώστε η παρουσία μας δίπλα σε κάθε οικογένεια που μας χρειάζεται να είναι άμεση αλλά και ουσιαστική, να κάνουμε πράξη την κοινωνική συνοχή. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά και την άψογη συνεργασία.» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Η Πρόσκληση για την ένταξη των εν δυνάμει ωφελουμένων στο πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 ημερών (από την 24/08/2017 έως 4/9/2017), ενώ η Δράση θα ολοκληρωθεί έως 31/10/2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr και να απευθύνονται στα παρακάτω γραφεία: