Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Κώστας Μπακογιάννης/ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/ ΔΤ: Κατασκευή γέφυρας στη Φθιώτιδα


Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή νέας οδικής γέφυρας στον Σπερχειό ποταμό. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ που αναβαθμίζει την ασφάλεια των μετακινήσεων και των μεταφορών σε ολόκληρη την περιοχή και κυρίως στην Επαρχιακή οδό Λιανοκλαδίου-Καμποτάδων-Μεξιατών- Λουτρών Υπάτης-Μονής Αγάθωνος.

Η γέφυρα που θα κατασκευαστεί στο Κωσταλέξι της Ν.Α. Φθιώτιδας, θα είναι τριών ανοιγμάτων, συνολικού μήκους 105,50 μ., και συνολικού πλάτους 11,50 μ., εκ των οποίων τα 8,50 μ. αντιστοιχούν στο οδόστρωμα, ενώ προβλέπεται η κατασκευή εκατέρωθεν πεζοδρομίου πλάτους 1,50 μ. Παράλληλα, στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθούν και εργασίες τοπικού καθαρισμού της κοίτης του Σπερχειού ποταμού αλλά και κατασκευής πρόσβασης από και προς τη γέφυρα.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ό,τι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που δίνει «ανάσα» στην κυκλοφορία στην περιοχή αλλά κυρίως κάνει πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις.

«Πρόκειται για ακόμη ένα έργο στην σειρά εκείνων των παρεμβάσεων που έχουμε ήδη ξεκινήσει ή προγραμματίζουμε για να αλλάξουμε τα δεδομένα των μετακινήσεων και των μεταφορών σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα. Έχουμε κληθεί να αναμορφώσουμε ένα οδικό δίκτυο που, εδώ και πολλές δεκαετίες, δεν είναι καθόλου φιλικό προς αυτούς που το χρησιμοποιούν και είναι σημαντικό ότι το κάνουμε με μεγάλη προσοχή και μελέτη για να το εκσυγχρονίσουμε και να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητας, του εμπορίου και της ασφάλειας όλων» επισήμανε.




Γραφείο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας