Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Όσο πίνετε μαζί μην ανησυχείς για απιστία


Δεν ξέρουμε αν αυτό που θα διαβάσεις είναι φρέσκα νέα ή κάτι που το θεωρούσες δεδομένο, αλλά πλέον υπάρχει επιστημονική σφραγίδα. Όταν μεθάς με τους φίλους σου, μεθάς γιατί περνάς καλά.

Όταν μεθάς με ένα μόνο φίλο σου, τότε μεθάς για κάποιον ή κάποια. Και είναι βέβαιο ότι το βράδυ θα στείλεις το κλασσικό μεθυσμένο μήνυμα. Αν από την άλλη η παρέα με την οποία πίνεις και μεθάς είναι το πρόσωπο, τότε αυτό είναι καλό σημάδι.

Γιατί σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «The Journals of Gerontology Series B: Psychological Series», όσο μεθάτε μαζί, τόσο πιο πιθανό είναι αυτό το «για πάντα μαζί» που είπατε ο ένας στον άλλο να κρατήσει όντως για πάντα. Σε αυτή την έρευνα έγιναν ερωτήσεις σε 4.864 ζευγάρια άνω των 50 και φάνηκε ότι εκείνα που έπιναν μαζί ή δεν έπιναν μαζί είχαν πολύ πιο ευτυχισμένους γάμους σε σχέση με τα ζευγάρια που δεν ήταν στο ίδιο μήκος κύματος.

Σε αυτά τα ζευγάρια τα 2.767 είναι μαζί για πάνω από 33 χρόνια και αυτός είναι ο μοναδικός τους γάμος. Είναι τα ίδια ζευγάρια που στην έρευνα ανέφεραν ότι συνήθως πίνουν μαζί, μεθάνε μαζί και απέχουν μαζί. Επιστημονική εξήγηση γι΄αυτό το φαινόμενο δεν υπάρχει, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Το προφανές είναι ότι εννοείται πως τα ζευγάρια που κάνουν πράγματα μαζί, θα έχουν λιγότερες αφορμές για προστριβές.

Πηγή: Μashable.com