Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Κανόνες υγιεινής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 
Επιτακτική ανάγκη, θεωρεί ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος την υπενθύμιση τήρησης βασικών κανόνων υγιεινής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με σκοπό την προστασία της Ατομικής Υγείας τόσο των επιβατών όσο και των εργαζομένων σε αυτά και κατ’ επέκταση τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
Με εγκύκλιό του προς τις Περιφέρειες υπενθυμίζει τα εξής:

• Όλοι οι χώροι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να διατηρούνται καθαροί.

• Να τηρείται τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης όλων των εσωτερικών χώρων και επιφανειών των οχημάτων. Για την απολύμανση να χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ απολυμαντικά σκευάσματα ή άλλοι αποδεκτοί τρόποι απολύμανσης (π.χ. χρήση ατμού).

• Σημαντικός θεωρείται επίσης ο σχολαστικός καθαρισμός και η απολύμανση των χειρολαβών και των στηριγμάτων, από όπου κρατούνται οι επιβάτες, καθώς και των διακοπτών ειδοποίησης στάσης, που δύνανται να αποτελέσουν εστίες μικροβίων.

• Οι επενδύσεις των καθισμάτων να διατηρούνται καθαρές και χωρίς φθορές, ώστε να αποτρέπεται το «φώλιασμα» παρασίτων, μυκήτων, βακτηρίων κ.α., τα οποία δύνανται να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ατομική και τη Δημόσια Υγεία.

Περισσότερα στο govastileto.gr