Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Επίσκεψη του Νότη Μαριά στον Δήμαρχο Αγαθονησίου κ. Ευάγγελο Κόττορο



O Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς επισκέφθηκε το Σάββατο 5 Αυγούστου τον Δήμαρχο Αγαθονησίου κ. Ευάγγελο Κόττορο, για να συζητήσει μαζί του τα προβλήματα που αφορούν το ακριτικό νησί.

Το Αγαθονήσι, με 153 κατοίκους και έκταση 13,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι το βορειότερο νησί του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ενημερώθηκε από τον κ. Κόττορο για τις δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίες για το μέγεθος του Δήμου είναι εντυπωσιακές, αφού τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στο νησί: Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Ταχυδρομείο, Λιμενικό Φυλάκιο, Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Δημοτικό Κτίριο Επιβατών Λιμένα, Δημοτικό Οδοντιατρείο, Δημοτικό Αρτοποιείο, Δημοτικό Πρατήριο Καυσίμων, Γήπεδο Ποδοσφαίρου και Γήπεδο 5x5.

Ο κ. Μαριάς συνεχάρη τον Δήμαρχο για το έργο του και στη συνέχεια συζήτησαν για τα δύο φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του ακριτικού νησιού αλλά και όλη τη χώρα μας, δηλαδή την τουρκική προκλητικότητα και το προσφυγικό.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ενημέρωσε τον κ. Κόττορο για τις παρεμβάσεις του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις καθώς και τις προτάσεις του για και το Προσφυγικό και στη συνέχεια, αφού εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ουσιαστική, συμβολική και πολύ χρήσιμη παρουσία και δράση των κατοίκων του ακριτικού νησιού, υποσχέθηκε πως θα είναι αρωγός και υποστηρικτής των αιτημάτων τους.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες: