Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. - Α.Ε



 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε, μεταξύ των Προεδρείων του Συλλόγου Εργαζομένων Θήβας, του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Βοιωτίας και της Διεύθυνσης της επιχείρησης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την λειτουργία του ΧΥΤΑ και των υποστηρικτικών δράσεων της επιχείρησης.
Στην συνάντηση διευκρινίσθηκε ότι η επιχείρηση έχει την ευθύνη της λειτουργίας του ΧΥΤΑ και των συναφών δράσεων περεταίρω διαχείρισης των απορριμμάτων (μείωση του όγκου των προς υγειονομική ταφή & διαλογή στην πηγή), όπως προκύπτει από την υποχρέωση τόσο του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων όσο και από την εγκριτική απόφαση συγχρηματοδότησης του έργου από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ευθύνη αποκομιδής των απορριμμάτων παραμένει στους Δήμους - Μέλη της επιχείρησης, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του συνόλου των Δήμων που συμμετέχουν στην επιχείρηση.
Για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της αποκομιδής, μέχρι της έγκρισης και προμήθειας του εξοπλισμού μεταφοράς των απορριμμάτων από το ΕΣΠΑ, όσοι Δήμοι θέλουν συμπληρωματικό εξοπλισμό θα πρέπει έγκαιρα να δρομολογήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες (διαγωνισμοί κ.λ.π ), προκειμένου να προμηθευτούν τον αναγκαίο εξοπλισμό και ανταποκριθούν στο ωράριο λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
Σε εφαρμογή του Νόμου 3812/2009 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κάλυψη των αναγκών της με τακτικό προσωπικό, μέσω ΑΣΕΠ, το οποίο θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στην αποκομιδή είναι ένα μείζον και σοβαρό θέμα, ιδιαίτερα στην περιοχή μας με την έντονη βιομηχανική δραστηριότητα. Για αυτό το θέμα θα υπάρξει συντονισμός της επιχείρησης με τους Συλλόγους των Εργαζομένων, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και να ληφθούν όλα τα μέτρα που να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία όσων εργάζονται στην αποκομιδή.
Κοινή θέση όλων ( επιχείρησης & εργαζομένων ) είναι η διασφάλιση του Δημόσιου & Κοινωνικού χαρακτήρα της αποκομιδής καθώς και διαχείρισης των απορριμμάτων με γνώμονα την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.