Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Β. Αργύρης»Έχουν δίκαιο αλλά όχι απόλυτο οι αγρότες






Δίκιο στους αγρότες, αλλά όχι απόλυτο, έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Βαγγέλης Αργύρης, μιλώντας στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» στο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 του Πειραιά.

«Δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχουν απόλυτα δίκιο, γιατί αν είχαν δίκιο, θα είχαν μια ενιαία έκφραση, θα είχαν ένα ενιαίο συνεταιριστικό κίνημα, θα είχαν οργανώσεις και θα μπορούσαν ένα τμήμα από αυτό το έλλειμμα που ψάχνουν να το βρουν από το κράτος, να το είχαν αποκαταστήσει μέσα από τη λειτουργία των συνεταιρισμών. Αυτό δεν το έχουν κάνει. Οι μισοί καταφέρονται ενάντια στους άλλους μισούς, διαιωνίζεται μία γραφειοκρατία μόνιμα και το συνεταιριστικό κίνημα δεν είναι μόνον ηλικιακά γερασμένο αλλά και ιδεολογικά. Δεν έχει ταυτότητα, δεν έχει προσανατολισμό, με αποτέλεσμα να ασχολείται με παροχή υπηρεσίας, να φτιάχνει τις αιτήσεις για να παίρνουν τις επιδοτήσεις κι αυτές κάθε χρόνο να είναι καθυστερούμενες. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ήταν πολύ μεγάλο το πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το αν αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση, ο κ. Ε. Αργύρης τόνισε:
«Δε νομίζω ότι αιφνιδιάστηκε. Απλά το διαχρονικό και διογκωμένο πρόβλημα που υπάρχει στον αγροτικό τομέα εκφράστηκε όπως εκφράζεται κάθε χρόνο με σχεδόν μια θεσμική αντίδραση. Εθιμική, θεσμική έχει καταντήσει-. Κάθε χρόνο την ίδια περίοδο, οι αγρότες, αφού έχουν κάνει το ταμείο τους, έχουν δει ότι είναι μείον, υπάρχει έλλειμμα, προσπαθούν λοιπόν να καλύψουν αυτό το έλλειμμα, διεκδικώντας μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, από οπουδήποτε, τα χρήματα αυτά».