Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

«Είμαστε αδελφικοί λαοί και θέλουμε οι γεωργοί μας,  «Είμαστε αδελφικοί λαοί και θέλουμε οι γεωργοί μας, στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, να ζούνε καλά και να παίρνουν περισσότερα χρήματα».
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βουλγαρίας «Φόκους», αυτό δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ στη συνάντηση, που είχε χθές  στο συνοριακό σταθμό «Κούλατα» με εκπροσώπους της απεργιακής επιτροπής των Ελλήνων αγροτών.
«Η παράκληση μου είναι να αφήσετε (ελεύθερα) τα σύνορα, επειδή αυτό (σ.σ το κλείσιμο τους) δημιουργεί διαθέσεις εναντίον σας στη Βουλγαρία», πρόσθεσε ο κ. Μπορίσοφ.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η πρωτοβουλία για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του «δεν στρέφεται εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά το αντίθετο», όπως αναφέρεται στο κείμενο.
«Ο κ. Μπορίσοφ ανακοίνωσε, ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό και ότι, σήμερα, συζήτησε και πάλι, τηλεφωνικώς, για 30 λεπτά, με τον κ. Παπανδρέου, για να τον ενημερώσει λεπτομερώς για τα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει (στη Βουλγαρία) το κλείσιμο των συνόρων», αναφέρεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου «Φόκους».
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός «τόνισε επίσης και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των οδηγών στις νταλίκες (που περιμένουν στην ουρά στα σύνορα – σ.σ.), όπως και την αναμενόμενη πτώση των θερμοκρασιών μέχρι τους είκοσι βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν σήμερα τη νύχτα», όπως αναφέρεται.
Επίσης, ο κ. Μπορίσοφ υπογράμμισε τις μεγάλες απώλειες της Βουλγαρίας λόγω των οποίων η χώρα του έχει απευθύνει επίσημο αίτημα παρέμβασης της Κομισιόν στο πρόβλημα και ζήτησε να ανοίξουν τα σύνορα.
«Αμέσως μετά τη δήλωση του Βούλγαρου πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος της ηγεσίας των Ελλήνων απεργών ανήγγειλε την είδηση, που περιμέναμε τόσες μέρες: «Ανοίγουμε τους συνοριακούς σταθμούς».
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε γρήγορα και δυναμικά κι έπειτα ο πρωθυπουργός Μποίκο Μπορίσοφ αναχώρησε με ελικόπτερο”