Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ειχαμε έκρηξη στην Αλουμίνιο






 Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010 στις 7:15 είχαμε έκρηξη στην Αλουμίνιο Α.Ε. (Αλουμίνιο της Ελλάδος), στο Χυτήριο. Συγκεκριμένα στον φούρνο Νο 3.
Το Σωματείο και η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας συναντηθήκαν με την ιεραρχία της υπηρεσίας για να ενημερωθούν. Στην ενημέρωση ειπώθηκε, πως το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι εδώ και τρία χρόνια. Είχαν δημιουργήσει επιστημονικές ομάδες για να το εξετάσουν. Τα συμπεράσματα ήταν πως πρέπει να φταίει η καμινάδα και τα πυρίμαχα υλικά της επένδυσης. Έγιναν επισκευές στην καμινάδα και είχαν την εντύπωση πως είχε δοθεί η λύση. Μετά όμως από το σημερινό συμβάν φαίνεται πως δεν έχει βρεθεί το πρόβλημα. Είπαν πως θα ξανά καλέσουν τους εργαζόμενους για να τους υπενθυμίσουν πως πρέπει να παίρνουν τα ατομικά μέσα προστασίας και θα ξανά εξετάσουν τα νέα στοιχεία.
Σε ερωτήσεις συνδικαλιστών αν εγγυούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων, απάντησαν πως οι εργαζόμενοι πρέπει να παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μπορούν να έχουν ασφάλεια.
Το Σωματείο αφού άκουσε τις απόψεις και θέσεις της υπηρεσίας κάλεσε όλους τους εργαζόμενους για να ακούσει τις απόψεις τους. Οι εργαζόμενοι έθεσαν προς το σωματείο το θέμα της ασφάλειας τους και ζήτησαν εγγυήσεις. Αφού ακούσαμε διάφορες προτάσεις και πιθανές αιτίες που μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα, το Σωματείο αποφάσισε πως θα κάνει άμεσα Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο (σήμερα στις 12:00) για να πάρει απόφαση για το συγκεκριμένο πρόβλημα.