Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

"Μπλόκο" στην απονιτροποίηση λόγω έλλειψης χρημάτωνΔεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 10.390 δικαιούχων της δράσης 2.1 (απονιτροποίηση) του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ. Μπαλτατζής», ξεκαθαρίζει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή. Παράλληλα, καθιστά σαφές ότι αν εξασφαλισθούν πρόσθετες πιστώσεις (οι υπάρχουσες διευκρινίζει πως επαρκούν μόνο για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του 3ου ΚΠΣ), το πρόγραμμα απονιτροποίησης «θα γίνει κατά προτεραιότητα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας».
«Για την διετή ανανέωση των συμβάσεων 10.390 δικαιούχων της δράσης 2.1 (απονιτροποίηση) του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ. Μπαλτατζής» απαιτείται συνολικό ποσό 110 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν δύναται να εξασφαλισθεί από τις ήδη εγκεκριμένες πιστώσεις του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης», αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ν. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Έκτορα Νασιώκα.
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η υπουργός, ο συνολικός προϋπολογισμός του Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ «Αλ. Μπαλτατζής» ανέρχεται σε 895 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 847 εκατ. αφορούν ανειλημμένες υποχρεώσεις κι είναι διαθέσιμα μόλις 46 εκατ. ευρώ για τις 12 δράσεις του μέτρου.