Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Μπλόκο... Παπανδρέου σε συντεχνιακές διεκδικήσεις


Πηγή: Express.gr

ΣAΦEΣ μήνυμα στους αγρότες πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε αποσπασματικά μέτρα και ότι δεν υπάρχουν λεφτά για συντεχνιακές διευθετήσεις έστειλε από το βήμα της Bουλής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Πρόσθεσε μάλιστα πως έφτασε η ώρα των ριζικών αλλαγών και κάλεσε για άλλη μια φορά τους αγρότες να εγκαταλείψουν τα μπλόκα και να προσέλθουν σε διάλογο.
Τόνισε επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διατεθούν κονδύλια από εθνικούς πόρους, θέλοντας έτσι να αποτρέψει στο μέλλον νέες διεκδικήσεις από άλλες επαγγελματικές ομάδες.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην αρνητική εικόνα που δημιουργούν τα μπλόκα, που πλήττουν την ήδη τραυματισμένη αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό. Εμφανίστηκε ακόμη αποφασισμένος να συγκρουστεί με κάθε μορφής συντεχνίες, με πελατειακές αντιλήψεις και συνδικαλιστές που διαδραματίζουν ρόλο μεσάζοντα και κρατούν σε ομηρία τους αγρότες και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για πελατειακές πολιτικές και σπατάλες.
Οι αγρότες από την πλευρά τους δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να προσέλθουν τη Δευτέρα στο ημερίδα του Ζαππείου για διάλογο, παραμένουν στα μπλόκα και υποστηρίζουν ότι υπάρχουν λύσεις και χωρίς τη διάθεση κονδυλίων.