Τρίτη 30 Απριλίου 2013

14ος Ευχίδειος Αθλος 11-12 ΜΑΪΟΥ 2013




ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ

ΠΛΑΤΑΙΕΣ- ΔΕΛΦΟΙ 107,5 ΧΛΜ

Μυθική πορεία στο κέντρο της γης.

Είκοσι χρόνια πέρασαν από το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τον ιστορικό δρομέα της αρχαιότητας τον ημεροδρόμο Ευχίδα. Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη ιστορική αναβίωση του Ευχίδειου άθλου τον Μάιο του 1993.

Μάιος 2013..

Μια περιφέρεια, τέσσερις Δήμοι, μια ιστορική διαδρομή, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Ο Ελληνικός Όμιλος Τριάθλου Πλαταιών και Αθλημάτων μεγάλης διάρκειας “ O Ευχίδας” , υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος και του Δήμου Λεβαδέων, καθώς επίσης και την στήριξη και συμμετοχή των Δήμων : Θηβαίων, Διστόμου- Αντίκυρας- Αράχωβας και Δελφών, με αισιοδοξία και καλή διάθεση θα καλωσορίσουν τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους επισκέπτες που με την παρουσία τους θα τιμήσουν και φέτος τον αγώνα και τις ιστορικές περιοχές της διέλευσης του, δίνοντας ένα χαρούμενο και αισιόδοξο μήνυμα στην καλύτερη εποχή του χρόνου, την άνοιξη.

Φέτος, έχουμε ρεκόρ συμμετοχών, οι οποίες ξεπερνούν τις 100, με δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό Γαλλία και Ισπανία.

Ο Ευχίδειος Άθλος, ξεπέρασε πλέον τα ελληνικά σύνορα, ο αγώνας γίνεται όλο και πιο γνωστός στο εξωτερικό και πολλοί ξένοι δρομείς ενδιαφέρονται να τον τρέξουν. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε και να χειροκροτήσουμε τους δρομείς από όπου περνούν.


Η κινητοποίηση θα είναι πολύ μεγάλη. Είκοσι αυτοκίνητα της οργανωτικής επιτροπής, σάραντα περίπου οχήματα συνοδείας των αθλητών και φίλων που θα έρθουν, λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θηβών, ασθενοφόρο, γιατρός, φυσιοθεραπευτής, πυροσβεστικό όχημα, και ασφαλώς η τροχαία με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες θα δώσει το δικό της παρόν για να εξελιχθούν όλα ομαλά κατά την διάρκεια του αγώνα. Ήδη από την Παρασκευή 10 Μαΐου θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στη διαδρομή.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 11 Μαΐου, ώρα 06:00 μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο Πλαταιών. Πέντε λεπτά πριν την εκκίνηση θα αποδοθεί συμβολικά φόρος τιμής στα θύματα του Μαραθωνίου της Βοστώνης, από το τρομοκρατικό χτύπημα που θέλησε να πλήξει ένα ειρηνικό γεγονός και λύπησε βαθιά όλη την αθλητική οικογένεια.

Οι αθλητές θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Πλαταιές, Λεύκτρα, Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Θίσβη, Αγ. Άννα, Κυριάκι, Στείρι, Δίστομο, Αράχωβα, Δελφοί.

Ο πρώτος αναμένεται να τερματίσει γύρω στις 15:30-16:00 και ο τελευταίος στις 21:00 όπου και ο αγώνας θα κλείσει.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί την ημέρα εκείνη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, πολύ περισσότερο στον κόμβο Διστόμου προς Αράχωβα. Εκτός από τους δρομείς θα κινούνται και αρκετοί ποδηλάτες-συνοδοί.

Οι αθλητές, καλά προετοιμασμένοι θα αντιμετωπίσουν τα 107,5 χλμ με κουράγιο ανεβαίνοντας τον Ελικώνα και τις παρυφές του Παρνασσού στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Ευχίδα. Όταν φτάσουν στους Δελφούς, ένα δάφνινο στεφάνι τους περιμένει, και η μοναδική δάδα-έπαθλο του συλλόγου μας που συμβολικά θα την ανάψουν από το βωμό που θα καίει.

Ο αγώνας θα επιτηρείται αυστηρά. Κανείς δεν πρέπει να ενοχλεί τους δρομείς. Κατά μήκος της διαδρομής είκοσι σταθμοί ελέγχου και τροφοδοσίας θα εξυπηρετούν τους αθλητές με τον καλύτερο τρόπο βοηθώντας την προσπάθεια τους.

Σας περιμένουμε όλους, να χαρούμε ένα μοναδικό θέαμα, να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια τους και να δώσουμε χαρά και δύναμη.

Με χαρά θα δεχτούμε κάθε φορέα της περιοχής και της κοινωνικής ζωής του τόπου, που θα θελήσει να πλαισιώσει την εκδήλωση. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6957191993.

Πάμε δυνατά…

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ