Ώρα 10.30 π.μ., γιατί Η Πρωτομαγιά είναι απεργία δεν είναι αργία!
Η 1η ΜΑΗ συμβολίζει τους μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης, από το Σικάγο του 1886 έως σήμερα, με τους οποίους κατακτήθηκε κάθε εργατικό δικαίωμα. Συμβολίζει τις θυσίες που κατέβαλαν χιλιάδες εργάτες και εργάτριες στην πάλη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση.
Μέρα αγώνα και απόδοση τιμής στους αγωνιστές της τάξης μας που έδωσαν και δίνουν το αίμα τους για να κερδίσουν τη ζωή που μας αξίζει.
Μέρα που οι εργάτες σ’ όλο τον κόσμο τινάζουν από πάνω τους το φόβο, σηκώνουν τη γροθιά τους και δείχνουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμή τους.
Τα μηνύματά της είναι οδηγός για τους σημερινούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική που ρίχνει το λαό στη φτώχεια και την ανεργία. Εμπνέουν και καθοδηγούν την πάλη της εργατικής τάξης, ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που απαιτεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων.
Αυτά είναι που τρέμουν κυβέρνηση και κεφάλαιο, αυτά προσπαθούν να χτυπήσουν. Γι’ αυτό μεταφέρουν την πρωτομαγιάτικη αργία. Η προσπάθεια κυβέρνησης και κεφαλαίου να εκφυλίσουν την πρωτομαγιά, στοχεύει απ’ απευθείας στη συνείδηση των εργαζομένων.
Η Πρωτομαγιά είναι απεργία δεν είναι αργία! Θυμήσου:Όλα αυτά που σήμερα “χάνονται”, κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες, με οργάνωση και αντοχή. Τίποτα δε χαρίστηκε, τίποτα δεν πρέπει να χαθεί!
Είναι καθήκον του καθενός μας και όλων μας να σηκωθεί ψηλά η σημαία του αγώνα.
Γιορτάζουμε την πρωτομαγιά όπως αρμόζει στους αγώνες της εργατικής τάξης, μέχρι η νικηφόρα τους έκβαση να καταργήσει την ταξική εκμετάλλευση που προκαλεί όλα τα βάσανα των εργαζομένων.
Μόνο ισχυρό ταξικό κίνημα σε συμμαχία με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβονται απ’ τα μονοπώλια, μπορεί να προωθήσει αυτό το δρόμο. Κίνημα χωρίς αυταπάτες για καλύτερη, πιο ανθρώπινη διαχείριση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Κίνημα ρήξης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των μνημονίων, που δεν αναγνωρίζει τα χρέη και τα ελλείμματα, για αποδέσμευση από την Ε.Ε. με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για την εργατική εξουσία.