Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Επίθεση Κουτσούμπα σε ΣΥΡΙΖΑ: Εξαπατά τον ελληνικό λαό


Στη πρώτη του δημόσια ομιλία, ο νέος γραμματέας του ΚΚΕ και με αφορμή τα 46 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία
επεσήμανε πως «το κόμμα πρέπει να είναι ικανό να δρα και σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά και να μπορεί επίσης να δρα και σε συνθήκες όταν μπορεί να φέρουν τον λαό αντιμέτωπο με τους μηχανισμούς της κρατικής καταστολής και της βίας».

Την ιδια ώρα στην πρώτη του ομιλία ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ “κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι τα μέτρα των μνημονίων είναι ενταγμένα στη στρατηγική της ΕΕ για την ενίσχυση των καπιταλιστικών κερδών”.

Συνέχισε λέγοντας πως “το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να δημιουργήσουν ΕΕ και ΔΝΤ βολεύει καθώς ποντάρουν αρκετά για να περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδιά τους με μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, και τη γρήγορη μετάλλαξή του από απλό οπορτουνιστικό, σε νέο σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό μόρφωμα”.


Επιτέθηκε ταυτόχρονα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την κίνηση του Αλέκου Αλαβάνου λέγοντας πως κλείνουν “απλώς το μάτι σε μερίδα του κεφαλαίου που προετοιμάζεται ή καλοβλέπει μια ενδεχόμενη αποχώρηση από το ευρώ”.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ διευκρίνισε ότι η πρόταση του κόμματος για «λαϊκή συμμαχία» δεν έχει καμία σχέση με κριτήρια που χρησιμοποιούν άλλες δυνάμεις όπως «δεξιοί» και «αριστεροί» ή «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί».