Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Στην αιρετή περιφέρεια ανήκει ο Οργανισμός Κωπαΐδας σύμφωνα με τον υπουργό Α. Τσαυτάρη


Τη στάση “απελθέτω απ’εμού το ποτήριον τούτο”, για να είμαστε και στο Πασχαλιάτικο πνεύμα, τηρεί μέχρι τώρα η αιρετή περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με την Οργανισμό Κωπαΐδας. Ήρθε όμως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, να βάλει “τα πράγματα στη θέση τους”, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ο Οργανισμός ανήκει στην Περιφέρεια.
Η δήλωσε έγινε ενώπιον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθά και του δημάρχου Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννη.
Σημειώνεται ότι μέχρι πριν λίγες μέρες, ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτης, “διερύγνυε τα ιμάτια του” ότι ο Οργανισμός ανήκει στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Στερεάς Ελλάδας -Θεσσαλίας.
Για όσους γνωρίζουν καλά τα θέματα του Ο.Κ δύσκολα θα βρεθεί άκρη εάν δεν ξεκαθαριστεί πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς και κατ΄ επέκταση το ποιος θα διαχειριστεί τα περιουσιακά του στοιχεία.

Στο μέτωπο με τη ΔΕΗ,σύμφωνα με το δήμαρχο Ορχομενού, υπάρχει διάθεση από πλευράς της επιχείρησης, να εξευρεθεί λύση σχετικά με τη ρύθμιση χρέους του Οργανισμού, ώστε να δοθεί νερό από το Μόρνο και την Υλίκη για την άρδευση της Κωπαΐδας.
Ενώπιον των βουλευτών του νομού, της περιφέρειας και της διοίκησης του Οργανισμού, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε 400.000ευρώ μετρητά και ρύθμιση του χρέους, που σύμφωνα με τα νεώτερα ανέρχεται σε 2,8εκατ. ευρώ ή τις βεβαιωμένες οφειλές των αγροτών στις Δ.Ο.Υ.