Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

LIDL: Απέσυραν εκατομμύρια την ώρα που ο Σόιμπλε έσφαζε την Κύπρο! Τυχαίο;


ΩΣ ΠΟΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ; ΩΣ ΠΟΤΕ;
Πως τα LIDL «φυγάδευσαν» 3.950.000€ από την Κύπρο
Γνωρίζοντας ότι οι συμπατριώτες τους θα πίεζαν προς την κατεύθυνση του «κουρέματος» οι Γερμανοί της Lidl Κύπρου φρόντισαν να προστατεύσουν τις καταθέσεις τις οποίες σήκωσαν ελάχιστες ημέρες πριν το επίμαχο Eurogroup στις 15 Μαρτίου.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες η γερμανική εκπτωτική αλυσίδα super market, η οποία εκτός των άλλων προωθούσε την κατεχόμενη Κύπρο ως τουριστικό προορισμό, απέσυρε 4.300.000 ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες από τις 4 έως 12 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η “δημοκρατία”στις 4 Μαρτίου έγινε ανάληψη 1.350.000 ευρώ, στις 5 Μαρτίου «έφυγαν» 1.000.000 ευρώ και στις 12 Μαρτίου εκτός κυπριακών τραπεζών βρέθηκαν 1.950.000 ευρώ.......

Και σαν μην έφθανε αυτό σε διαφημιστικά φυλλάδια της γερμανικής αλυσίδας που διανέμονται στις υπεραγορές της στην Γερμανία διαφημίζεται ως προορισμός διακοπών η κατεχόμενη Βόρεια Κύπρος! Στην ιστοσελίδα της LIDL στην Γερμανία υπήρχε μία πληθώρα επιλογών και προσφορών του ταξιδιωτικού γραφείου της LIDL, το οποίο λειτουργεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας με το ίδιο λογότυπο, για διακοπές στην “βόρεια Κύπρο”, με πτήσεις προς την Αττάλεια και ακολούθως προς το παράνομο αεροδρόμιο του Ερκάν.
Στελέχη της γερμανικής εταιρείας έσπευσαν να δικαιολογηθούν αναφέροντας πως τα συγκεκριμένα φυλλάδια αφορούσαν είτε σε διαγωνισμό που απευθύνεται κυρίως στη μεγάλη τουρκική κοινότητα της Γερμανίας είτε ήταν πολύ παλιά έντυπα.
Ωστόσο η εικόνα της ιστοσελίδας της εταιρείας αποκλείει το ενδεχόμενο του μεμονωμένου συμβάντος.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις χιλιάδων πολιτών η Lidl Κύπρου εξέδωσε μία ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι έχει διακοπεί κάθε είδους διαφημιστική προβολή μέσω φυλλαδίων στη Lidl Γερμανίας.
Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής πολυεθνικής:«Η ιστοσελίδα της Lidl Γερμανίας χρησιμοποιεί για τις ταξιδιωτικές προσφορές που προβάλλει ένα πόρταλ, το οποίο εμπεριέχει τουριστικά πακέτα σε διάφορους προορισμούς, εκ των οποίων και στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου.
Η Lidl Γερμανίας προχώρησε στην απόφαση να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της τις προσφορές προς το συγκεκριμένο προορισμό και ξεκίνησε άμεσα διαδικασίες, ώστε το συντομότερο δυνατό να μην παρουσιάζονται τα Κατεχόμενα ως τουριστικός προορισμός. Παρόλο που η τεχνική διαδικασία είναι χρονοβόρα, η Lidl ασκεί μεγάλη πίεση, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και να μην προβάλλονται οι παραπάνω προσφορές στην ιστοσελίδα της. Επιπλέον, έχει διακοπεί κάθε είδους διαφημιστική προβολή μέσω φυλλαδίων στη Lidl Γερμανίας».
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία LIDL είναι ιδιωτική εταιρεία με βάση την Γερμανία (Neckarsulm, Baden-Württemberg) η οποία λειτουργεί άνω των 10.000 καταστημάτων σε όλη την Ευρώπη, και σύμφωνα με την wikipedia θεωρείται “αλυσίδα προσφορών”. Στην Κύπρο δραστηριοποιείται με σημαντική επιτυχία τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί 13 καταστήματα σε όλες τις πόλεις με μερίδιο αγοράς σύμφωνα με ανεξάρτητους αναλυτές το οποίο ξεπερνά το 15%.
Από την Δημοκρατία