Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ανεργη, άστεγη και έγκυος - Το δράμα της 24χρονης φοιτήτριας...


Πύργος:

Η Γεωργία είναι 24 ετών, έχει τελειώσει τις σπουδές της στην Πληροφορική και πριν από τέσσερις μήνες έμεινε έγκυος. Το αγόρι της είναι φαντάρος και δεν έχει στήριξη από κανέναν.

Η νεαρή μέλλουσα μητέρα είναι από τον Πύργο Ηλείας και σπούδασε στην Πάτρα, όπου και αποφάσισε να μείνει γιατί δεν αντέχει την κλειστή κοινωνία. Το τρομερό είναι ότι λόγω ενός πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας πίστευε ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Από θαύμα, όμως έμεινε έγκυος και αυτός είναι και ο λόγος που δεν ήθελε να κάνει έκτρωση.

Η οικογένειά της όμως είναι από την απέναντι πλευρά. Της ζήτησαν να κάνει διακοπή της κύησης. Εκείνη δεν τους κρατά κακία… αλλά αποφάσισε να κρατήσει το μωρό. Από εκείνη τη στιγμή και μετά η Γεωργία έμεινε μόνη της. Οι γονείς της, της ζήτησαν να μην ξαναγυρίσει στο χωριό.

«Επειδή δεν έχουμε ούτε λεφτά, ούτε δουλειά οι γονείς μου μου ζήτησαν να κάνω διακοπή της κύησης αλλιώς να μην ξαναγυρίσω στο χωριό. Τους αγαπάω πάρα πολύ απλά, δυστυχώς επειδή είναι κλειστή κοινωνία εκεί, και δεν είμαι παντρεμένη ακόμα, αναγκάστηκαν να μου κλείσουν την πόρτα».

Η ίδια εξομολογείται ότι θα παντρευτεί σύντομα τον πατέρα του παιδιού της, αφού είναι ήδη δυόμισi χρόνια μαζί και ελπίζει ότι έτσι θα ηρεμήσουν λίγο οι γονείς της.

Όμως σήμερα η Γεωργία, κυοφορώντας το πρώτο της παιδί δεν έχει ούτε σπίτι ούτε φαγητό. Είναι άνεργη και ο σύντροφός της φαντάρος. Δεν είχε να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού της κι έμεινε στο δρόμο. Τώρα όπως εξομολογείται κοιμάται όπου βρει, ενώ έχει περάσει βράδια ακόμα και σε καρέκλες νοσοκομείου!

«Το τελευταίο πεντάμηνο ταλαιπωρούμαι γιατί απελύθη από τη δουλειά μου, δεν είχα που να μείνω και αναγκάστηκα να γίνομαι βάρος, να φιλοξενούμαι, αναγκάστηκα να κοιμάμαι και σε παγκάκια μέχρι και στο νοσοκομείο!

Με δάκρυα στα μάτια περιγράφει τη στιγμή που είδε το μωράκι της στον υπέρηχο, καθώς και την ταλαιπωρία που πέρασε με τα χειρουργεία και τις διαβεβαιώσεις των γιατρών ότι δεν θα μπορούσε να κάνει παιδιά.

Το αγόρι της είναι δίπλα της τη στηρίζει όσο μπορεί και μόλις απολυθεί θα κάνει τα πάντα για βρει μια δουλειά.

Πηγή: thebest.gr