Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αλυκή-Εθελοντικός καθαρισμός από το Εσπερινό γυμνασιο



Εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Αλυκής και τοποθέτηση ξύλινων κάδων πραγματοποίησαν, την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Θήβας, με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποίησαν τη σχολική χρονιά 2012-2013, με θέμα: «H θάλασσα του Κορινθιακού και το αλάτι».



Η περιβαλλοντική ομάδα, που αποτελούνταν από μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου, αφού πραγματοποίησε τον εθελοντικό καθαρισμό, τοποθέτησε κατά μήκος της παραλίας τους ξύλινους κάδους, που είχαν κατασκευάσει οι ίδιοι οι μαθητές γι’ αυτό το σκοπό. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την περιοχή συλλογής αλατιού και ήρθαν σε επαφή με ντόπιες γερόντισσες, που τους έδωσαν πληροφορίες για το αλάτι της περιοχής.

Τους μαθητές συνόδευαν οι υπεύθυνες του προγράμματος κυρίες Ρούλα Γκιζίλη, Διευθύντρια του Σχολείου και Μαρία Νέλα και ο καθηγητής κ. Δημήτρης Αγάτσας, ενώ βοήθεια σε ότι χρειάστηκαν παρείχαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Θίβσης κ. Πέτρος Μίχας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Σκαλής και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στάθης Κεφαλάς.