Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Μεγάλη άσκηση της πυροσβεστικής Οινοφύτων


Σήμερα στην Αυλώνα Αττικής πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων με τη κωδική ονομασία "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2013".
Η άσκηση έλαβε χώρα στις αποθήκες διεθνούς εμπορίου ELTON Α.Ε.Β.Ε και το σενάριο είχε να κάνει με διαρροή και ανάφλεξη επικίνδυνων χημικών ουσιών καθώς και εγκλωβισμό ατόμου στο χώρο των αποθηκών.φωτο αρχειου.....

Το βασικό στάδιο της άσκησης προέβλεπε προσέγγιση στο χώρο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και καταστολή αυτής.
Παράλληλα ομάδα πυροσβεστών με ειδικές στολές χημικής προστασίας,εντοπίζει τον εγκλωβισμένο εργάτη των αποθηκών και με φορείο τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο για να το παραλάβει ασθενοφόρο έτσι ώστε να διακομισθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Σκοπός της όλης επιχείρησης είναι στα πραγματικά συμβάντα να υπάρχει η δυνατότερη καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων σε τέτοιους είδους καταστάσεις.


φωτο αρχειου

Συντονιστής ήταν ο Υποπυραγός Βλαχογιάννης Αλέξανδρος,ενώ την άσκηση παρακολούθησε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος Aρχιπύραρχος Αθανάσιος Λέκκας,καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και όλων των άλλων εμπλεκομένων Αρχών.
Από Nick