Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ενιαίος Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Βοιωτίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤHN 1Η ΜAH

Συνάδελφοι

Το 1886 οι εργάτες του Σικάγο εξεγέρθηκαν και άνοιξαν το δρόμο για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, την 8ωρη εργασία και τα δικαιώματα γενικά που είχε μέχρι τώρα κατακτήσει η εργατική τάξη, δίνοντας το αίμα τους και τη ζωή τους.

Σήμερα 127 χρόνια μετά οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι πάλι με την βαρβαρότητα:
Οι συνθήκες εργασίας όλο και χειροτερεύουν ενώ το κεφάλαιο συνεχίζει να συσσωρεύει κέρδη.
Οι ώρες εργασίες αυξάνονται ενώ ο μισθός μειώνεται.
Η κυριακάτικη αργία καταργείται για να σωθούν τα κέρδη των μεγαλοκαταστημάτων.
Οι συλλογικές συμβάσεις έγιναν ατομικές.
Οι αγώνες και ο συνδικαλισμός έχουν ποινικοποιηθεί.
Εργάτες γης πυροβολούνται γιατί ζητούν τα μεροκάματα τους.
Βασικά δημόσια και κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες όπως η Υγεία, η Παιδεία, το νερό, το ρεύμα, οι συγκοινωνίες ξεπουλιούνται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ντόπιους και ξένους.
Η κατάργηση υπηρεσιών και οι απολύσεις στο δημόσιο μας οδηγούν στην πλατεία Κλαυθμώνος του προηγούμενου αιώνα.
Η Κυβέρνηση που δεν σταματά την βάρβαρη πολιτική της σπρώχνει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση και τα παιδιά μας να διαλέξουν μεταξύ της ανεργίας και της αναγκαστικής μετανάστευσης. Τώρα η ίδια θέλει να σβήσει και την μνήμη μας μετατρέποντας την εργατική Πρωτομαγιά σε κινητή αργία.

Συμφέρει το Μεγάλο Κεφάλαιο και τις Κυβερνήσεις που το εξυπηρετούν να έχουν απέναντι τους άβουλα όντα χωρίς μνήμη, χωρίς αξίες και όνειρα. Θέλουν να ξεχάσουμε τους αγώνες για την ζωή την ελευθερία την αξιοπρέπεια.

Συνάδελφοι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε γατί έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το φωτεινό παράδειγμα της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου και τις κατακτήσεις που με την θυσία τους κληρονομήσαμε. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς εκείνοι μας δείχνουν τον δρόμο, αν θέλουμε να ζήσουμε θα πρέπει να αγωνιστούμε.

Την 1 Μάη σας καλούμε να συμμετέχετε στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις δύο μεγάλες πόλεις του νομού. Να τιμήσουμε τους νεκρούς αγωνιστές της εργατικής τάξης, όπως τους αξίζει αγωνιστικά.

Να Διεκδικήσουμε τη ζωή την ελευθερία την αξιοπρέπεια .
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ