Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΒΑΣ




(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΒΑΣ ΠΑΣΕΒΕ – ΟΜΑΔΑ ΘΗΒΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (30/4/2013)

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ


Μπροστά στην απαράδεκτη κατάσταση του Νοσοκομείου Θήβας, που είναι χαρακτηριστική της κατάστασης στο χώρο της Υγείας και δείχνει τι εστί εμπορευματοποίηση αυτής, η Λαϊκή Επιτροπή Θήβας έκανε μια σειρά παρεμβάσεων:

· Συμμετείχε διακριτά στο συλλαλητήριο ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου στις 17/4 με παρέμβαση εκπροσώπου της και ανακοίνωση – πλαίσιο αιτημάτων

· Έκανε δίωρο αποκλεισμό των ταμείων του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας στις 24/4 επιτρέποντας στους ασθενείς να επισκέπτονται τους γιατρούς και να εξετάζονται δωρεάν, χωρίς να καταβάλουν το 5ευρω χαράτσι.

· Πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στις υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ Θήβας, υποβάλλοντας υπόμνημα και απαιτώντας να σφραγιστούν τα βιβλιάρια ανέργων οικοδόμων.

Οι παρεμβάσεις, που θα αποφασιστεί η κλιμάκωσή τους, έχουν στόχο να αναδείξουν ότι το κλείσιμο του Νοσοκομείου, τα χαράτσια σε αυτό, το πανύψηλο κόστος του φαρμάκου, ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων είναι κομμάτια ενός παζλ. Εκείνου της πολιτικής που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας και της ΕΕ με στόχο την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Δε χάνουν γενικά όλοι από την τραγική αυτή κατάσταση. Αντίθετα, μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι θησαυρίζουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν αυτό κυριολεκτικά πάνω στα πτώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική απαιτείται οργάνωση στα ταξικά σωματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, στις ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ στη Θήβα. Η μόνη διέξοδος βρίσκεται στο να εξελιχθεί η πάλη για την επιβίωσή μας σε μια πανίσχυρη Λαϊκή Συμμαχία, που θα ξηλώσει τους μηχανισμούς και την εξουσία των μονοπωλίων.