Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Θήβα: ΑΣΚΗΣΗ «ΒΕΡΣΗΣ 2013»

http://www.viotiashop.gr

ΑΣΚΗΣΗ «ΒΕΡΣΗΣ 2013»: ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ-ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΘΗΒΩΝ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στο Πεδίο Βολής-Ασκήσεων του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) πραγματοποιήθηκε η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «ΒΕΡΣΗΣ 2013», παρουσία του Γενικού Επιθεωρητού Στρατού Αντιστρατήγου κ. Βασίλειου Τελλίδη.

Στην άσκηση συμμετείχαν οι Ανθυπολοχαγοί (ΣΣΕ 2012) του Βασικού Τμήματος Εκπαιδεύσεως της Σχολής Πυροβολικού (ΣΠΒ) και οι Μόνιμοι Λοχίες (ΣΜΥ 2012) του ΚΕΠΒ και εξετάσθηκαν αντικείμενα σχεδίασης και διεξαγωγής επιχειρήσεων σε όλες τις φάσεις του αγώνα, ημέρα και νύχτα, από αυτοκινούμενη Πυρoβολαρχία Μ109Α2, ενώ συγχρόνως πραγματοποιήθηκαν βολές πυροβολικού εφαρμόζοντας την διαδικασία «Βάλλω και Μετακινούμαι».

Την άσκηση διηύθυνε ο Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Καμπάς και την εξέλιξή της σε όλες τις φάσεις παρακολούθησε ο Διευθυντής Πυροβολικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Καμπούρης.

Τις βολές πυροβολικού, οι οποίες εκτελέσθηκαν με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, παρακολούθησαν από το Παρατηρητήριο στο Μασχοπόδι Θηβών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου, ο Δήμαρχος Λειβαδέων κ. Νικόλαος Παπαγγελής, ο Πρόεδρος και πολλά μέλη του Συλλόγου Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Ε.Δ. και Σ.Α. Θήβας.