Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο περίπτερο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στην Έκθεση «FOOD & LIFE»

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην έκθεση παραδοσιακών τροφίμων και ποτών «FOOD & LIFE», που θα διεξαχθεί στο Μόναχο Γερμανίας από 20 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Messe Munchen.

Η έκθεση FOOD & LIFE αποτελεί τη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας, στην οποία λαμβάνουν μέρος παραγωγοί και εταιρείες με βιολογικά και gourmet προϊόντα, μη βιομηχανοποιημένα και μη μεταλλαγμένα. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο στον τελικό καταναλωτή, αλλά και σε εμπορικές εταιρείες χονδρικής, μικρές αλυσίδες, εστιατόρια, delicatessen κ.α. Οι κατηγορίες των προϊόντων που προσφέρονται προς πώληση είναι οι εξής: προϊόντα ελαιολάδου, μελισσοκομικά, delicatessen, μπαχαρικά, βότανα, ξηροί καρποί , αλλαντικά, γαλακτοκομικά, ποτά, οίνος χυμοί, μεταλλικό νερό, φυσικά φαρμακευτικά κ.α..

Εκτός από τη λιανική πώληση προϊόντων που επιτρέπεται στην έκθεση, η Περιφέρεια Στέρεας Ελλάδας επιθυμεί να ενισχύσει τη συμμετοχή των παραγωγών της και στον τομέα των εμπορικών συναντήσεων. Για το λόγο αυτό, η εταιρία διοργάνωσης της ελληνικής συμμετοχής σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, μετά από αίτημα της Περιφέρειας, θα αποστείλει ενημερωτικό υλικό, επιστολές και προσκλήσεις σε επαγγελματίες του χώρου στη Γερμανία (εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, διανομείς, delicatessen, εστιατόρια κ.α.), προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους Έλληνες παραγωγούς, με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών για την εξαγωγή των προϊόντων τους.

Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση, καθώς και η κατασκευή του περιπτέρου στηρίζεται οικονομικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας.
Η οικονομική συμμετοχή για κάθε εταιρεία - παραγωγό ανέρχεται στα €400(συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων παραγωγών και επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας προϋποθέτει την παρουσία εκπροσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής των εκπροσώπων βαρύνουν την ίδια την επιχείρηση.

Παρακαλούμε τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 30 Αυγούστου 2017, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (αποστολή στο e-mail: siozou.e@evia.pste.gov.gr ή στο fax: 2221036055).

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη συγκέντρωσης ικανοποιητικού αριθμού εκθετών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση.
Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, (Αρμόδια Υπάλληλος: κα Ελευθερία Σιώζου, Τ. 2221353594).