Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

3ωρη πανεπαρχιακή στάση εργασίας στις 17 Απριλίου


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, το Νοσοκομείο της Θήβας εξυπηρετεί γύρω στο 60% του συνολικού πληθυσμού του Νομού Βοιωτίας, και ένα μέρος του Νομού Αττικής ενώ υπάγονται σε αυτό τα Κέντρα υγείας Σχηματαρίου, Ερυθρών, τα Πολυδύναμα Ιατρεία Δομβραίνης και Σκούρτων.

Παράλληλα εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στις 1200 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που στεγάζονται και δραστηριοποιούνται στη περιοχή μας, τους εκατοντάδες νεοσυλλέκτους από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού, τις Γυναικείες Φυλακές του Ελαιώνα, το Κέντρο απεξάρτησης Τοξικομανών, ένα από τους μεγαλύτερους οικισμούς ΡΟΜΑ και ταυτόχρονα δέχεται πληθώρα περιστατικών από την μεγάλη κυκλοφορία της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας και της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Θήβας .

Πριν μερικά χρόνια ,η τοπική κοινωνία ,μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες κατάφερε και είδε ένα όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Την εγκαινίαση ενός σύγχρονου νοσοκομειακού συγκροτήματος με άρτιες κτηριακές εγκαταστάσεις και με την προοπτική να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σε θέματα υγείας όχι μόνο την πόλη της Θήβας αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ,το μόνο που είδαμε ήταν μόνο οι σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις, σε αντίθεση με την παροχή υπηρεσιών υγείας που όχι μόνο ποτέ δεν καλύφθηκαν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό για τις ανάγκες των πολιτών , αλλά συνεχώς μειώνονται και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Με πρώτη και βασική ευθύνη των Κυβερνητικών πολιτικών και ιδιαίτερα των μνημονιακών, που εφαρμόζονται στο τομέα της υγείας και κατά δεύτερο τις διοικητικές αδυναμίες των διοικήσεων του Νοσοκομείου, είχε σαν αποτέλεσμα την σημερινή κατάσταση του νοσοκομείου που είναι δραματική και κάθε μέρα που περνάει γίνεται και χειρότερη. Οι τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό ,νοσηλευτικό , τεχνικό και διοικητικό προσωπικό , οι ελλείψεις όχι σε μόνο σε εξειδικευμένο αλλά και σε βασικό φαρμακευτικό υλικό όπως γάζες και γάντια, η ανύπαρκτη διοίκηση και η ανεπαρκής ασφάλεια συνθέτουν μια άκρως προβληματική λειτουργία του Νοσοκομείου που όχι μόνο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο του αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις βάζει και σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την ζωή των συμπολιτών μας που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Για όλα αυτά που συμβαίνουν, σε ένα ευαίσθητο τομέα της ζωής των πολιτών που είναι η υγεία ,πρέπει να αντιδράσουμε και να καταστήσουμε με το πιο σαφέστατο τρόπο στην τρικομματική κυβέρνηση ότι η υγεία των πολιτών δεν είναι ούτε αριθμοί ούτε νούμερα και δεν εισχωρούν λάθη πάνω σε αυτή, αντίθετα πρέπει να στηριχθεί οικονομικά και να επανδρωθεί με μηχανήματα και ειδικευόμενο προσωπικό προς όφελος των πολιτών της περιοχής και όλης της χώρας.

Πρέπει πλέον να καταλάβουν ότι τα σχέδια τους για πλήρη απαξίωση του Νοσοκομείου μας και την μετατροπή του σε ένα απλό Κέντρο υγείας, δεν θα περάσουν. Για αυτό πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Δήμου, ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης και σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την τετάρτη 17 Απριλίου ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας, όπου θα κλείσουν όλες υπηρεσίες και τα μαγαζιά της πόλης.

Το Εργατικό Κέντρο ,θεωρώντας ότι η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να παρέχεται δωρεάν προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες ,συμμετέχοντας στην τοπική λαϊκή αντίδραση, προκηρύσσει 3ωρη πανεπαρχιακή στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απρίλη από τις 11:00 πμ έως και τις 14:00 μμ και καλεί όλα τα Σωματεία της δύναμής του και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΛΙΓΩΝ. ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ: ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ. ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ .

Θήβα 11 Απρίλη 2013
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ