Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Σ. Χαλβατζής: Απαξιώνεται η αυτοδιοίκηση

Επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη της ΠΕΔ έστειλε ο δημοτικός σύμβουλος Θήβας Σταμάτης Χαλβατζής ζητώντας έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου με θέμα την αντιμετώπιση της απαξίωσης του θεσμού της αυτοδιοίκησης:

Κύριε πρόεδρε, ως απλοί πολίτες βιώνουμε την απορρύθμιση κάθε θεσμού προστασίας των κοινωνικών, εργασιακών και ατομικών δικαιωμάτων, όπως αυτά κατοχυρώνονται μέσα από το Ελληνικό Σύνταγμα και τους Νόμους, πριν την εμπλοκή μας με την «Τρόικα» και τα «μνημόνια».

Ως αιρετοί εκπρόσωποι στο πρωτοβάθμιο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζούμε στιγμές απαξίωσης και αποδόμησης του θεσμού, μέσα από την δραματική περικοπή των προβλεπόμενων πόρων, για την εξυπηρέτηση θεσμών που μας έχουν ανατεθεί από το ίδιο το κράτος, αίροντας εν τέλει και την αυτονομία αυτής καθαυτής της δράσης των ΟΤΑ, αφού καταδικάζοντάς τους σε αναγκαστική οικονομική ανέχεια, τους οδηγούν στον «Προκρούστειο» θεσμό του «Παρατηρητηρίου».

Κύριε πρόεδρε, για όλους αυτούς τους λόγους και:

Επειδή η σιωπή και η αδράνεια εκλαμβάνεται ως συναίνεση.

Επειδή η συναίνεση σε όλα αυτά που συμβαίνουν εις βάρος του Λαού και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σημαίνει και συνενοχή.

Επειδή ο θεσμός της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων πρέπει να έχει ρόλο και να μπορεί να αρθρώσει αντίθετο λόγο σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Επειδή η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, ως νεοσύστατος θεσμός αντιμετωπίζει επιπρόσθετα λειτουργικά, οικονομικά και ουσιαστικά προβλήματα εκπροσώπησης και παρέμβασης στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Επειδή η στήριξη για την ανάδειξη σε μια πολιτική θέση εκπροσώπησης, δεν είναι πράξη αβροφροσύνης αλλά ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, οι ευθύνες μας έναντι των πολιτών που μας εξέλεξαν, αλλά και των εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μας εμπιστεύθηκαν είναι μεγάλες και επιβάλλουν σε όλους μας την επίδειξη αποφασιστικότητας, συνέργειας, ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσης.

Ζητώ την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ, έτσι ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο δράσης, αφού επανακαθορίσουμε τον ρόλο μας και την στάση μας απέναντι σε όλα αυτά που πριν σας ανέφερα.


Με τιμή
Το Μέλος του Δ.Σ και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων
Σταμάτης Χαλβατζής