Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Σε βαθύ σκοτάδι έχει βυθιστεί η υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας


Σε βαθύ σκοτάδι έχει βυθιστεί η υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας μετά την κλοπή από άγνωστους δράστες των καλωδίων χαλκού, που ηλεκτροδοτούν τις φωτιστικές λυχνίες της γέφυρας. Οι δράστες όμως δεν περιορίστηκαν μόνο σ΄ αυτά τα καλώδια. Έκλεψαν και τα χάλκινα καλώδια με τα οποία γίνεται η μεταφορά των στοιχείων μέτρησης των ταλαντώσεων και σεισμικών δονήσεων της γέφυρας. Με δύο λόγια άφησαν …τυφλή την γέφυρα, από κάθε πλευρά, δημιουργώντας μία δυσάρεστη και επικίνδυνη κατάσταση για τους διερχόμενους οδηγούς. Μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητο δεν είναι το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς, αφού φτάνει τις 200.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης επικοινώνησε άμεσα με το αρμόδιο Τμήμα Εκτέλεσης Έργων του Υπουργείου Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) και επεσήμανε την ανάγκη για την όσο το δυνατόν ταχεία αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, το Υπουργείο υποσχέθηκε ότι σύντομα θα γίνει η αποκατάσταση της βλάβης, τόσο στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού, όσο και το σύστημα μέτρησης των ταλαντώσεων και σεισμικών δονήσεων της γέφυρας.
Μέχρι πάντως να ολοκληρωθούν οι εργασίες, οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν αυξημένη προσοχή στην Υψηλή Γέφυρα και στους κόμβους του αυτοκινητόδρομου Χαλκίδας-Σχηματαρίου.