Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Τα πλαστά χαρτονομίσματα τους οδήγησαν στις χειροπέδες


Προσπάθησαν κάνουν αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα των 20 Ευρώ ωστόσο στάθηκαν άτυχοι και κατέληξαν στα κρατητήρια της αστυνομίας.

Πρόκειται για έναν 62χρονο Έλληνα και μια 43χρονη Βουλγάρα.

Χθες το μεσημέρι, οι δύο δράστες οι οποίοι κινούνταν με το αυτοκίνητο της 43χρονης, πήγαν αρχικά σε αρτοποιείο στην Πέτρα Βοιωτίας, όπου προσπάθησαν να ψωνίσουν δίνοντας ως χρήματα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 Ευρώ.

Στη συνέχεια οι δράστες πήγαν σε δύο ακόμη αρτοποιεία στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν για την αγορά προϊόντων δύο χαρτονομίσματα των 20€ επίσης αμφιβόλου γνησιότητας, πλην όμως λίγο αργότερα έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του ενός εκ των δύο αρτοποιείων ο οποίος ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, να κινείται επί της επαρχιακής οδού Θηβών – Αλίαρτου και τους συνέλαβαν.

Οι δράστες παρελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς που διεξάγει την προανάκριση, ενώ κατασχέθηκαν δύο αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των (20€), τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.