Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ευαγγελισμός: Κόλαση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Περιστατικά για γέλια και για κλάματα


Σε εξαθλίωση οδηγούνται εργαζόμενοι και ασθενείς στον Ευαγγελισμό εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων προσωπικού, των άθλιων συνθηκών και των ατελείωτων ουρών στα επείγοντα και τις κλινικές που οδηγούνται σε κατάρρευση. Δείτε τα τραγικά περιστατικά που περιγράφουν οι εργαζόμενοι.

Τραγικά περιστατικά καταγράφονται καθημερινά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό.
Το νοσοκομείο που παρουσιάζει απίστευτες ελλείψεις προσωπικού (τουλάχιστον 1500 άτομα) παρουσιάζει ξεκάθαρα σημάδια διάλυσης. Τα κρεβάτια και οι κλινικές κλείνουν χωρίς προσωπικό. Στα επείγοντα επικρατεί η κόλαση καθημερινά. ΟΙ εργαζόμενοι καταρρέουν από τα 7ήμερα εργασίας με συνέπεια να έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες στην υγεία τους. .....

Όπως περιγράφουν συνδικαλιστές γιατροί και εργαζόμενοι (ΕΣΑΚ & ΔΗΠΑΚ Γιατρών ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ): Τραυματιοφορέας αναγκαζόταν να δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ για να καλύψει τα κενά στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη.
Οι εργαζόμενοι εξαντλούνται με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν πια τους ασθενείς. Άλλωστε οι ανάγκες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και αντί να γίνονται προσλήψεις, το προσωπικό μειώνεται κι άλλο. Αντί να ανοίγουν κλινικές, κλείνουν κρεβάτια.

Εξάλλου το νοσοκομείο θα επιφορτισθεί και με τους ασθενείς του πρώην 3ου θεραπευτηρίου του ΙΚΑ που συγχωνεύθηκε. Οι νεφροπαθείς που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα “θα υποστούν απίστευτο συνωστισμό και ταλαιπωρία αφού θα στοιβαχτούν μαζί με τα οξέα περιστατικά του Ευαγγελισμού, όπου σε μη επαρκή χώρο και με αμελητέο προσωπικό θα γίνονται 1.200 αιμοκαθάρσεις το μήνα” λένε οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού.
Όσο για τα ράντζα στους διαδρόμους ακόμη και των ψυχιατρικών τμημάτων, αυτά έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο.
Στα επείγοντα καθημερινά επικρατεί κόλαση καθώς το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας έχει δεχθεί νέο φόρτο εργασίας μετά το κλείσιμο και την υποβάθμιση 400 πολύ-ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ).

Και μέσα σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι έχουν να υποστούν και έναν τρομοκρατικό έλεγχο από ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες προσλήφθηκαν για να τους εξετάζουν εάν ...τηρούν το ωράριο. Όπως λέει το Σωματείο των εργαζομένων: “ Ιδιωτικές εταιρείες «εσωτερικού ελέγχου» διαπιστεύτηκαν από το υπουργείο και τη Διοίκηση να ελέγχουν τμήματα και προσωπικό. Η πρόθεση βέβαια δεν είναι η βελτίωση των υπηρεσιών αλλά η «τεκμηρίωση» της σχεδιασμένης κατάργησης υπηρεσιών και η στηλίτευση των υπαλλήλων ώστε ν’ακολουθήσει απρόσκοπτα το κύμα των απολύσεων που ήδη έχουν εξαγγελθεί. Πρόσφατο παράδειγμα ο κατάπτυστος και παράνομος «έλεγχος τήρησης ωραρίου» σε εξουθενωμένους νοσηλευτές τη στιγμή αλλαγής της βάρδιας”.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους το φακελάκι έχει γίνει σχεδόν επίσημο καθώς οι άρρωστοι πρέπει να πληρώνουν 450€ για στεφανιογραφία, 1000€ για χολοκυστεκτομή και 5000 για επέμβαση καρδιάς by pass.

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού προχωρούν σε σειρά κινητοποιήσεων για να αφυπνίσουν κυβέρνηση και τρόικα με έναρξη σήμερα όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα επείγοντα μαζί με άλλα σωματεία, διαδήλωση στον κόμβο του Χίλτον ενώ μεταξύ άλλων την Πέμπτη 11 Απριλίου θα κάνουν στάση Εργασίας από τις 11πμ έως 1μμ.

http://iatropedia.com