Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Λουκέτα και ανεργία φοβούνται οι αρτοποιοί


«Το φρέσκο ψωμί που παράγεται από ελληνικές αγνές πρώτες ύλες και παρασκευάζεται από ελληνικά χέρια, με την ίδια παραγωγική και παραδοσιακή διαδικασία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τείνει πλέον να αντικατασταθεί από το κατεψυγμένο-εισαγόμενο ψωμί, που θα πωλείται χωρίς όρια και έλεγχο στα ράφια των σουπερμάρκετ και στις μεγάλες αλυσίδες».

Αυτό σημειώνει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος σε υπόμνημά της προς του βουλευτές, τον πρωθυπουργό και του αρχηγούς των κομμάτων σχετικά με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις» και στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση για το «bake-off».

H ομοσπονδία ζητάει την απόσυρση των τροποποιήσεων που αφορούν την αρτοποιητική νομοθεσία -οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, οδηγούν στην κατάργηση του Ν. 3526/2007- και άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να συζητηθούν όλα όσα αφορούν τη βιοτεχνική αρτοποιία και το ψωμί του Έλληνα καταναλωτή.

«Απειλείται η επιβίωση ολόκληρου του βιοτεχνικού αρτοποιητικού κλάδου, που αντιπροσωπεύει περί τα 140.000 άτομα. Τα επίπεδα της ανεργίας θα αυξηθούν δραματικά από το κλείσιμο εκατοντάδων αρτοποιείων» σημειώνεται στη σχετική επιστολή.