Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΟΠΙΜΑΙΩΝ ΑΠΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ. ΠΟΥΛΑΓΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΧΡΥΣΟ ΑΠΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ



Συνελήφθη  (19.04.2013) το πρωί, στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 39χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης ενεχυροδανειστηρίου για φορολογικές παραβάσεις.

Στο συγκεκριμένο ενεχυροδανειστήριο είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος κατά το παρελθόν, στο πλαίσιο του οποίου διαπιστώθηκαν παραβάσεις όπως:

μη ορθή τήρηση του Ενιαίου Βιβλίου αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών και απασχολουμένων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών και

αγορά τιμαλφών τα οποία είχαν αφαιρεθεί παρανόμως από κοσμηματοπωλείο, χωρίς ο 39χρονος ενεχυροδανειστής να ενημερώσει αμέσως την κατά τόπο αρμόδια αστυνομική αρχή.

Από τον περαιτέρω φορολογικό έλεγχο που ακολούθησε, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν εξέδωσε:

δύο (2) παραστατικά αγοράς συνολικής αξίας -5.764- ευρώ και

τουλάχιστον ένα (1) Δελτίο Αποστολής για ποσότητες καθαρού χρυσού και αργύρου συνολικής καθαρής αξίας -550,21- ευρώ.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λειτουργεί όλο το 24ωρο, σημείο υποδοχής καταγγελιών.


Ειδικότερα, οι πολίτες που επιθυμούν να καταγγείλουν την παράνομη λειτουργία ή τον αντικανονικό τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των υποθέσεων τους, μπορούν να επικοινωνούν με τους παρακάτω τρόπους:

Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση καταγγελιών  11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr.