Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ!!! Ιδιοκτήτης κυλικείου "απειλεί" μαθητές που του χρωστούν μερικά ευρώ...


Έναν ιδιότυπο «ρατσισμό» με απρόβλεπτες ψυχολογικές προεκτάσεις βιώνουν οι μαθητές δημοτικού σχολείου της Πάτρας στην περιοχή του Αρκτικού Διαμερίσματος...
των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν λόγω κρίσης οικονομικά προβλήματα. Ο ενοικιαστής του κυλικείου μαζί με τη σύζυγό του, έχουν μετατραπεί σε έναν καθημερινό εφιάλτη για τους μικρούς μαθητές που χρωστούν χρήματα για προϊόντα που έχουν έχουν αγοράσει από το κυλικείο.

Λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών είχαν έρθει σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του κυλικείου να τους παρέχει προϊόντα επί πιστώσει.

Για όποιον από τους μαθητές ο διαχειριστής του κυλικείου στο συγκεκριμένο Δημοτικό Σχολείο θεωρεί πως «εξαντλήθηκε η υπομονή του» περιμένοντας την εξόφληση, αρχίζει το μαρτύριο της έκθεσης, καθώς μπροστά σε άλλους μαθητές, προειδοποιεί τους μικρούς οφειλέτες πως θα τους πάει στη διευθύντρια.

Σύμφωνα με το dete.gr, ο διασυρμός των μικρών μαθητών αφορά σε ποσά που δεν ξεπερνούν τα 10 αλλά ακόμα και τα 6€.
Αποκορύφωμα των όσων συμβαίνουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, η «παραπομπή» του θέματος οφειλής - ύψους 6.5 € - μικρού μαθητή, στη διευθύντρια του σχολείου η οποία πλήρωσε από την τσέπη της το ποσό και στη συνέχεια προς τιμήν της ζήτησε από όλα τα παιδιά - περνώντας από τις τάξεις - όποιος μαθητής θέλει να αγοράσει κάτι από το κυλικείο και δεν έχει χρήματα να απευθύνεται σε εκείνη...