Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αμνοερίφια: Όχι κάτω από 6 ευρώ το κιλό


Την πρόθεση των Ελλήνων κτηνοτρόφων να μην πουλήσουν αμνοερίφια σε τιμή κάτω των 6 ευρώ το κιλό την περίοδο του Πάσχα, τη στιγμή που το κόστος εκτροφής ξεπερνά τα 7 ευρώ, εξέφρασε, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρης Καμπούρης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επάρκεια στην αγορά, λόγω της “μειωμένης παραγωγής που καταγράφεται φέτος, κατά 30%”.
Ο Καμπούρης κάλεσε τους κρεοπώλες και εμπόρους να προχωρήσουν σε συμπίεση του ποσοστού κέρδους τους, προς όφελος του καταναλωτή, ενώ απηύθυνε και κάλεσμα στους ίδιους τους κτηνοτρόφους να βρουν άλλους τρόπους διάθεσης των προϊόντων τους, εφόσον δεν πάρουν την τιμή που θα τους επιτρέψει να καλύψουν τουλάχιστον το 80% του κόστους εκτροφής.
Τονίζοντας ότι θα ήταν προς όφελος του καταναλωτή να προγραμματίσει τις φετινές του αγορές για το πασχαλινό τραπέζι, ο πρόεδρος της ΠΕΚ σημείωσε ότι φέτος δεν αποκλείεται να υπάρξει έλλειψη στην ελληνική αγορά, δεδομένου ότι προηγήθηκε το Πάσχα των Καθολικών, αλλά και λόγω του ότι έγιναν πολλές πρόωρες εξαγωγές.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπούρης, επεσήμανε ότι για την άλλη εβδομάδα προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαμαρτυρόμενοι για την “κακή” κατάσταση που επικρατεί στον κτηνοτροφικό κλάδο.

Πηγή: ΑΜΠΕ