Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«Κόκαλα» έχει το κουλούρι;


Αυτό το πρωινό (κουλούρι, τυρί, γάλα) για τους υποσιτιζόμενους μαθητές στα σχολεία έχει καταντήσει… γιοφύρι της Άρτας. Το εξήγγειλε επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου η τότε υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, το ξανα-εξήγγειλε ο νυν υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, και μάλιστα σημείωσε πως από τέλος Φεβρουαρίου θα αρχίσει να δίνεται σε όλα τα σχολεία σε όλα τα παιδιά (σ.σ.: ευρωπαϊκό πρόγραμμα με χρήματα από το Κοινωνικό Ταμείο Στήριξης, ύψους 20-25 εκατ. ευρώ).

Τι είπε, όμως, χθες; Πως μπορούν να περιμένουν ένα μήνα ακόμα τα πεινασμένα παιδιά, διότι αυτό θα γίνει από τέλος Απριλίου – καλό Μάιο δηλαδή! «…Το άλλο είναι ένα πρόγραμμα που εξασφαλίσαμε 20-25 εκατ. από το Κοινωνικό Ταμείο Στήριξης για να μπορέσουμε στο τέλος του μήνα να αρχίσουμε ένα επιπλέον μέτρο στήριξης. Τα παιδιά θα μπορούν να λαμβάνουν κουλούρι και τυρί από το κυλικείο του σχολείου. Θα γίνει για όλα τα σχολεία», είπε ο υπουργός μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM. Άντε να δούμε!

Αλήθεια; Με εκείνο το γάλα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τι γίνεται; Πώς προχωράει το πρόγραμμα; Η στήλη ελπίζει να μην είναι… ληγμένο σαν τα φρούτα που μοιράζει.