Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση η Ελληνική Ιατρική συνεχίζει να απολαμβάνει την εκτίμηση της Παγκόσμιας Ιατρικής Κοινότητας .
Το γεγονός αυτό πιστοποιούν οι προσκλήσεις που δέχονται , πρωτοπόροι στον τομέα τους Έλληνες γιατροί, για να διδάξουν και να παρουσιάσουν τα επιτεύγματα τους στα πάνελ παγκοσμίων συνεδρίων.
Ένας απ αυτούς βρέθηκε πρόσφατα μεταξύ 11 κορυφαίων επιστημόνων απ όλο τον κόσμο και «εκπροσώπησε» την ιατρική επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας στο Πακιστάν, όπου πραγματοποιήθηκε το «Karachi Spine 2013» .

Πρόκειται για τον Επισκέπτη Καθηγητή, νευροχειρουργό-χειρουργό Σπονδυλικής Στήλης κ Ιωάννη Πολυθοδωράκη, που εξειδικεύεται σε τεχνικές Ελάχιστα Παρεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης.
Ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας βρέθηκε στο Καράτσι προσκεκλημένος της Παγκόσμιας Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης και της Νευροχειρουργικής Εταιρείας του Πακιστάν.
Tο «Karachi Spine 2013» είναι μια σειρά μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων και εφαρμοσμένων εργαστηρίων (σε πτωματικά παρασκευάσματα) εκμάθησης χειρουργικών τεχνικών Σπονδυλικής Στήλης για νευροχειρουργούς και ορθοπεδικούς χειρουργούς που θέλουν να εκπαιδευθούν στην σύγχρονη χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης.
Πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο Καράτσι, ξεκίνησε το 2009 και ο κ. Πολυθοδωράκης ήταν προσκεκλημένος για δεύτερη φορά (2011 και 2013).
Είναι μέρος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που διοργανώνει η Παγκόσμια Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης προσπαθώντας να μειώσει τις διαφορές στην αντιμετώπιση των ασθενών μεταξύ ανεπτυγμένων και υπό ανάπτυξη χωρών.
Παρόμοιες εκδηλώσεις διοργανώνονται στις ΗΠΑ, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης ( δύο φορές στην Ελλάδα), στην Λατινική Αμερική, Ασία και Αφρική. Οι διαλέξεις- μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στο Liaquat
.....

National Hospital and Medical College από τις 14 μέχρι τις 16 Μαρτίου.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Ο κ Πολυθοδωράκης, πραγματοποίησε δυο διαλέξεις τις οποίες παρακολούθησαν εξήντα ορθοπεδικοί και νευροχειρουργοί από 20 χώρες απ όλο τον κόσμο.
Το περιεχόμενο των δυο διαλέξεων του Έλληνα γιατρού αφορούσαν τα θέματα «Διαδερμική Σπονδυλοδεσία» και «Χειρουργικές Προσπελάσεις στην Αυχενο-Θωρακική Συμβολή».
Η αρτιότητα των παρουσιάσεων του κ Πολυθοδωράκη, σε συνδυασμό με τις πρωτοποριακές τεχνικές που χρησιμοποιεί, απέσπασε τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα των γιατρών που τις παρακολούθησαν.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διακεκριμένων χειρουργών το επιστημονικό επίπεδο του «Karachi Spine 2013» ήταν πολύ υψηλό.
«Παρουσίασα την πρωτοποριακή τεχνική της Διαδερμικής Σπονδυλοδεσίας σε συνδυασμό με τρισδιάστατη νευροπλοήγηση, μία εξαιρετικά προηγμένη τεχνική ακόμα και για χώρες όπως οι ΗΠΑ» ανέφερε ο κ Πολυθοδωράκης και συμπλήρωσε «Είχαμε την δυνατότητα να δείξουμε βίντεο με τις επεμβάσεις που έχουμε πραγματοποιήσει τα τελευταία 8 χρόνια και την εξαιρετική αποτελεσματικότητα των τεχνικών που εφαρμόζουμε".
Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο Νευροχειρουργός - Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με την εφαρμογή των τεχνικών της Ελάχιστα Παρεμβατικής Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης ,οι επεμβάσεις όπως η Σπονδυλοδεσία « είναι επεμβάσεις που χρειάζονται μόνο μια ημέρα νοσηλεία, πραγματοποιούνται με ελάχιστη απώλεια αίματος και πολύ μικρό χειρουργικό τραύμα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει το ίδιο άριστο αποτέλεσμα με τις συμβατικές ανοικτές επεμβάσεις."

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Οι διεθνούς κύρους χειρουργοί απ όλο τον κόσμο που διδάξαν στο


"Karachi Spine 2013" ήταν οι :


Douglas Orr , Κλινική Σπονδυλικής Στήλης,Cleveland Clinic and Foundation, Καναδάς και ΗΠΑ


Edward Benzel , Κλινική Σπονδυλικής Στήλης ,Cleveland Clinic and Foundation, ΗΠΑ


Gregory Trost , Πανεπιστήμιο Wisconsin, ΗΠΑ


Ιωάννης Πολυθοδωράκης, ΔΘΚΑ Υγεία , Ελλάδα


Joachim Oertel, Πανεπιστήμιο Saarland , Χόμπουργκ, Γερμανία


Salman Sharif , Liaquat Εθνικό Νοσοκομείο και Ιατρικό Κολλέγιο , Πακιστάν


Mehmet Zileli , Πρόεδρος Παγκόσμιας Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης, Πανεπιστήμιο Ege, Τουρκία


Amjad Shad , Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Coventry,Μεγάλη Βρετανία


Aftab Yunnus , Νοσοκομείο Bedford Gardens, Νότια Αφρική


Sandeep Vaisha , Νοσοκομείο Fortis Healthcare, Νέο Δελχί, Ινδία


Muhammad Alfawareh , King Fahad Medical City, Ριάντ, Σαουδική Αραβία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5026051