Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Σ.Ο.Σ από το κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων!


http://www.viotiki-ora.gr/
Δεν επαρκούν τα τρόφιμα για τους έχοντες ανάγκη, που αυξάνονται καθημερνά…

Ι. Κοντού: «Πολλές φορές βρισκόμαστε σε απόγνωση, αφού δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε..»

Γ. Μπαρώνη: «Η ανεργία μεγαλώνει κι έτσι ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας προστρέχυν για βοήθεια»

Αυξάνονται, δυστυχώς, καθημερινά οι ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας, με αποτέλεσμα μερικές φορές τα τρόφιμα να μην επαρκούν για τις ανάγκες των συμπολιτών μας, που σπεύδουν να ζητήσουν βοήθεια, όμως η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη όταν μεταξύ των εξυπηρετούμενων υπάρχουν ανήλικα παιδιά…

«Η ανεργία μεγαλώνει κι έτσι ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας προστρέχουν για βοήθεια» τονίζει η Κοινωνική Λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων Γιώτα Μπαρώνη, που καθημερινά συναντά και νέα πρόσωπα μπροστά της…

«Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με τις χορηγίες και τις προσφορές, αφού τα είδη δεν επαρκούν πάντα, γι’ αυτό ζητάμε συνεχώς την βοήθεια του κόσμου. Πολλές φορές βρισκόμαστε σε απόγνωση, αφού δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε» υπογραμμίζει η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για τα Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιουλία Κοντού, απευθύνοντας έκκληση στους συμπολίτες της, να πράξουν ότι μπορούν, από το υστέρημα τους, προκειμένου να βοηθηθούν περισσότεροι έχοντες την ανάγκη πολίτες…

Πρόσφατα πάντως, η εταιρεία Βλαχάκης πρόσφερες ποσότητα αυγών και το ίδιο πρόκειται να κάνει κάθε 15νθήμερο, για τις οικογένειες που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο..

Τρόφιμα, 120 κιλά λάδι και ρούχα κατάφεραν να συγκεντρώσουν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ΞηρονομήςΣτάθης Κεφαλάς, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξηρονομέων και τον Σύλλογο Γυναικών Ξηρονομής, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, ενώ στο πλευρό του Κοινωνικού Παντοπωλείου βρίσκονται καθημερινά και οι Γυναίκες του ΙΣΜΗΝΗ…

Σύμφωνα με την κ. Μπαρώνη, σήμερα 110 οικογένειες παίρνουν τρόφιμα, ανεβάζοντας τον αιρθμό στα 300 άτομα μαζί με τις οικογένειές τους, μεταξύ των οποίων 50 ανήλικα παιδιά, που έχουν ανάγκη και από σχολικά είδη, γάλα και είδη υγιεινής..

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στη συγκέντρωση των προϊόντων και εύχεται να ακολουθήσουν την αξιέπαινη αυτή πράξη και άλλοι συμπολίτες μας.

Να θυμίσουμε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Πελοπίδου και Αγγελίδη ( Παλαιό Σούπερ Μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών) και είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 12:00 για όσους επιθυμούν να προσφέρουν προϊόντα, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2262350600 και 2262350607 .

Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά για τις ημέρες και τις ώρες παραλαβής των προϊόντων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων, από την οποία έχουν προμηθευτεί και τις ειδικές κάρτες, τις οποίες επιδεικνύουν κατά την παραλαβή των προϊόντων, υπογράφοντας παράλληλα ότι παρέλαβαν τα προϊόντα.

Όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει αδυναμία προσέλευσης στο χώρο του Παντοπωλείου εξυπηρετούνται μέσω των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».