Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Στους εργαζομένους της ΑΓΕΤ Ηρακλής ο Τέρενς Κουίκ και η Ραχήλ Μακρή


από το Γραφείο Τύπου
Τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ του Γαλλικού Ομίλου Lafarge στη Χαλκίδα, επισκέφθηκαν  η Τομεάρχης του Υπουργείου Ανάπτυξης των ...
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ραχήλ Μακρή, μαζί με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κινήματος Τέρενς Κουίκ.

Οι Γάλλοι, με απόφαση που πήραν ανήμερα την…25η Μαρτίου (!) ειδοποίησαν με κούριερ τις οικογένειες 229 εργαζομένων ότι μπαίνουν σε καθεστώς απόλυσης και κλείνουν τα Τσιμέντα.

Οι δύο Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη συνάντηση που κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα με τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων Ηλία Κούκουρα και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας Στέφονο Μπασινάς, ενημερώθηκαν για όλες τις πτυχές του νέου κύματος απολύσεων που χτυπάει το εργατικό δυναμικό της χώρας και δεσμεύτηκαν ότι με δράσεις μέσα και έξω από τη Βουλή θα πιέσουν, απευθυνόμενοι κυρίως προς την κυβέρνηση, για να ανασταλούν οι παράνομες απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Χαλκίδας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ:

«Απάνθρωποι και ασεβείς οι Γάλλοι. Πριν από λίγες εβδομάδες στο Μέγαρο Μαξίμου, υποσχέθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό το μνημονιακό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ότι θα εντείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα. Αντ’ αυτού την ημέρα της εθνικής επετείου αποφασίζουν να κλείσουν το εργοστάσιο των Τσιμέντων και να απολύσουν 229 εργαζόμενους, στέλνοντας επιστολές με…κούριερ στις οικογένειές τους! Αν είναι δυνατόν!

Ταυτόχρονα, φθάνουν στο ιταμό σημείο, μέχρι να «τακτοποιηθούν» τα χαρτιά της απόλυσης, να τους έχουν κόψει το…νερό στους εργασιακούς χώρους, όπως και τη διαδικασία της καθαριότητας! Τους αφήνουν να περιφέρονται ως ποντίκια μέσα στα σκουπίδια και στη βρώμα.

Μαζί με την Τομεάρχη Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ραχήλ Μακρή, αναλαμβάνουμε άμεσα πολλαπλές κοινοβουλευτικές δράσεις στο πλευρό των εργαζομένων της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ».

Με δηλώσεις της η Ραχήλ Μακρή επεσήμανε τα εξής:

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει την τακτική των τριών μαϊμούδων. Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω!

Έχουμε άλλη μία στρατηγικής σημασίας βιομηχανία που κατεβάζει ρολά, αυτή τη φορά στη Χαλκίδα, επειδή έτσι αποφάσισαν, αυθαίρετα και απάνθρωπα για τους εργαζόμενους, οι Γάλλοι επενδυτές που άλλα υποσχέθηκαν στο Μνημονιακό πρωθυπουργό.

ακούσαμε   οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην επιχείρηση, είναι ένα μωσαϊκό και παράνομων και αντισυνταγματικών ενεργειών.

Μας δόθηκαν στοιχεία που θα τα ερευνήσουμε εξονυχιστικά, ώστε να αποκαλύψουμε όλες τις μεθοδεύσεις των Γάλλων της Lafarge σε βάρος και της εθνικής μας οικονομίας και των εργαζομένων».

Τους δύο Βουλευτές συνόδευαν στη συνάντηση ο Πολιτευτής Ευβοίας Σταύρος Μακαρίου, ο Τομεάρχης-σύνδεσμος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τη Στερεά Ελλάδα Κώστας Μιχαλίτσης και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος του νομού Ευβοίας.