Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Βρέθηκε λύση για τα δημοτικά σφαγεία της Αράχοβας


Προς επίλυση οδηγείται το θέμα λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων Αράχοβας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΕΙΡΙΟΥ. Σε σύσκεψη, υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Α. Καλαφάτη, στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάς, αποφασίστηκε μέσω ειδικής διάταξης να ξεπεραστούν τα εμπόδια αδειοδότησης των σφαγείων, που βάζει το αρμόδιο δασαρχείο.
Η διάταξη θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, που εντός των επόμενων ημερών θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή.
Τα δημοτικά σφαγεία της Αράχοβας λειτουργούσαν από το 1968, έκλεισαν το 2007 για να γίνουν εργασίες εκσυχρονισμού τους που στοίχισαν 1,5εκατ. ευρώ. Έκτοτε δεν ξαναλειτούργησαν, λόγω εμπλοκής του δασαρχείου, που βασιζόμενο σε δασικούς χάρτες του 1945, χαρακτήριζε δασική περιοχή την έκταση που βρίσκονται τα σφαγεία.

Το θέμα της έλλειψης δημοτικών σφαγείων στη Βοιωτία, μπαίνει μετ’ επιτάσεως, λόγω του επερχόμενου Πάσχα, από πολλούς τοπικούς φορείς, αλλά και τους ίδιους τους κτηνοτρόφους.
Σημειώνεται ότι κλειστά παραμένουν και τα σφαγεία της Θήβας, τα οποία επίσης διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά υπάρχουν και εκεί ζητήματα αδειοδότησης.
Όσο για τη Λιβαδειά, τα σφαγεία που διέθετε έχουν κριθεί ακατάλληλα και δεν λειτουργού εδώ και 4 χρόνια.