Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

Κεντρική Πλατεία Θήβας 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Εμείς οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι ,άνεργοι, νέοι και νέες ,πολίτες της Θήβας, Φορείς της Θήβας και της Περιοχής, μετά από κάλεσμα του Δήμου Θήβας συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 στην κεντρική πλατεία της Θήβας και εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα.

ΠΡΟΣ:ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κον ΛΥΚΟΥΡΕΖΟ

1. Να ορισθεί Αυτόνομη Διοίκηση στο Νοσοκομείου Θήβας η οποία θα έχει αποκλειστικά την ευθύνη της λειτουργίας του.
2. Να ορισθούν ξεχωριστές επιτροπές για το κάθε Νοσοκομείο του Νομού που θα είναι αρμόδιοι για τις δαπάνες αυτού, η να δίνονται ξεχωριστά κονδύλια για το κάθε Νοσοκομείο του νομού μετά από αίτημα των αναγκών της κάθε διοίκησης και έλεγχο των αρμοδίων του Υπουργείου για νοσηλευτικά υλικά κλπ.
3. Να στελεχώσουν άμεσα το Ιατρικό προσωπικό για να καλύπτετε το νοσοκομείο επί 24ώρου βάσεως με Παθολόγο, Ορθοπεδικό, Καρδιολόγο και Χειρούργο.
4. Να υπάρχουν ειδικευόμενοι υπάλληλοι και Ιατροί για γνωμάτευση των εργαστηριακών και ακτινολογικών εξετάσεων επί 24ώρου βάσεως στο Νοσοκομείο , για να μην αναγκάζετε ο ασθενής να κάνει τις εξετάσεις σε άλλο Νοσοκομείο ή σε ιδιωτικά εργαστήρια όπως γίνετε μέχρι και σήμερα.
5. Να στελεχωθεί το Νοσοκομείο με Διοικητικό και Νοσηλευτικό προσωπικό με γνωστοποίηση της σύμβασης υποχρέωσης παραμονής των υπαλλήλων για εύλογο χρονικό διάστημα στο υπάρχον Νοσοκομείο ( να μην υφίσταται μετακινήσεις των) ή αν γίνονται να αντικαθιστούνται με υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα.
6. Να επανδρωθεί το Νοσοκομείο με δύο ασθενοφόρα. Τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν για να διακομισθούν οι ασθενείς και πέρα από τον κίνδυνο που δημιουργείται σε βάρος των διακομισθέντων ασθενών, από τις πολύωρες καθυστερήσεις δημιουργείται και επιπλέον κίνδυνος σε βάρος των παθολογικών αρρώστων στα τακτικά όσο και τα επείγοντα περιστατικά. Επίσης ούτε γιατροί υπάρχουν διαθέσιμοι στο νοσοκομείο για να συνοδεύσουν τους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία.
7. Να υπάρξει φύλαξη στο Νοσοκομείο για την ασφάλεια των ασθενών. Να απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντας εργασία, να υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες επισκεπτηρίου των ασθενών.
8. Να υπάρχει έλεγχος των αποκλειστικών αν είναι νόμιμες, ασφαλισμένες και να παρέχουν βιβλιάριο υγείας.
Κύριε υπουργέ ,
Σας καλούμε να εξαιρεθεί από την απόφαση της κυβέρνησης και να εφαρμοστεί ότι αφορά τα θέματα υγείας, για την κάλυψη των οργανικών θέσεων και να προβείτε σε προσλήψεις βάση των αναγκών του Νοσοκομείου.


ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ—ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΛΗΤΗΡΙΟ BΟΙΩΤΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΗΒΩΝ – ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ - ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ