Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ερώτηση Καπερνάρου στη Βουλή για το Νοσοκομείο Θήβας



Με επίκαιρη ερώτηση του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος προς τους Υπουργούς Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και Οικονομικών, τους ζητά να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Θηβών.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Βασίλη Καπερνάρου έχει ως εξής: «Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Θήβας επιδεινώνεται συνεχώς και προκαλεί μεγάλες ανησυχίες στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου

Τα δύο νοσοκομεία του Νομού Βοιωτίας, συγχωνεύθηκαν σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με έδρα το Γ.Ν. Λιβαδειάς, με την υπ” αριθμόν 3510/Β/31.12.2012 κοινή Υπουργική Απόφαση των ερωτώμενων Υπουργείων, παρά τις διαβεβαιώσεις των ως άνω Υπουργών ότι το Νοσοκομείο της Θήβας θα εξαιρείτο από τη συγχώνευση, που προβλέπει το άρθρο 2 του Ν.4052/2012.

Οι δαπάνες των εφημεριών στο εν λόγω νοσοκομείο, όπως και σε όλα τα ελληνικά νοσοκομεία, έχουν μειωθεί σε ποσοστό 35% το 2013. Ήδη, από 23.01.2013, έχουν ανασταλεί οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, με όποια τεκμαιρόμενα αποτελέσματα προκύπτουν από αυτό το γεγονός για τους κατοίκους της περιοχής. Η παθολογική κλινική στελεχώνεται σήμερα από 4 Ιατρούς, το Μικροβιολογικό Τμήμα διαθέτει μια και μοναδική μικροβιολόγο, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην Καρδιολογική Κλινική.
Σημειώνεται ότι, το νοσοκομείο εξυπηρετεί περίπου 75.000 κατοίκους της Θήβας, τη Βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων και Θίσβης, το Στρατόπεδο της Θήβας (δυναμικότητας έως 3.000 στελεχών και οπλιτών), των γυναικείων φυλακών του Ελαιώνα και την Εθνική Οδό. Το Νοσοκομείο αδυνατεί, με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει, να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάσθε:
1. Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο της Θήβας και περιοριστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς, νοσηλευόμενοι και προσωπικό;
2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις του νοσοκομείου σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα;
3. Τι έχετε πράξει μέχρι σήμερα, ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα και να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου και κατ” επέκταση των ασθενών;».
newsbomb.gr