Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Στον νέο Ταξίαρχο Σπ. Λυμπερίου η διοίκηση του ΚΕΠΒ Θηβών!



Συγκινητική η παραλαβή από τον Υποστράτηγο Γ. Καμπούρη..

«Σας αποχαιρετώ με συγκίνηση και σας διαβεβαιώνω ότι θα αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής αν αποδειχθεί ότι κέρδισα την αγάπη και την εκτίμηση σας»…

Γ. Μουλκιώτης: «Επιδείξατε ήθος που τιμά και τον άνδρα και τον αξιωματικό..»

H τελετή Παραλαβής-Παράδοσης διοικήσεως του ΚΕΠΒ Θήβας από τον Υποστράτηγο Γεώργιο Καμπούρη στον Ταξίαρχο Σπυρίδωνα Λυμπερίου, παρουσία Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Βοιωτίας Γ. Μουλικιώτη και Φ. Παπαθωμά, των Δημάρχων Θηβαίων Σπ. Νικολάου, Λεβαδέων Ν. Παπαγγελή, Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννη, των βουλευτών Βοιωτίας Ε. Μπασιάκου και Α. Κουτσούμπα, φίλων και απόστρατων Αξιωματικών έγινε το μεσημέρι της Τρίτης με επισημότητα και πολλή συγκίνηση..

Προηγήθηκε δοξολογία στον χώρο του Ηρώου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου και κατάθεση στεφάνου από τον αποχωρούντα Διοικητή, ενώ μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θηβών..
Έντονη ήταν η συναισθηματική φόρτιση του συμπαθέστατου αποχωρούνται ταξίαρχου Γ. Καμπούρη, ο οποίος ευχήθηκε στον αντικαταστάτη του να έχει «υγεία προσωπική και οικογενειακή, ψυχική και σωματική δύναμη για κάθε επιτυχία στο πραγματικά δύσκολο και επίπονο έργο του» τον οποίο διαβεβαίωσε ότι ως «Προϊστάμενος των όπλων θα είναι πάντα δίπλα του, αρωγός και συμπαραστάτης»

Συνεχάρη τους Διοικητές του , Αξιωματικούς και στρατιώτες για όλα όσα επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια της θητείας του, καθώς «αποτελούν καρπό του μόχθου τους και των προσπαθειών τους» και τους κάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο για κόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα του ΚΕΠΒ και του Στρατού…

Από τους Διοικητές και στελέχη ζήτησε να μην ξεχνούν ποτέ ότι ηγούνται ανθρώπων με ικανότητες και αρετές, αλλά και προβλήματα, καλώντας τους να τους αξιοποιήσουν, να ενδιαφερθούν για τα προβλήματα τους και να τους βοηθήσουν όλους ανεξαιρέτως…

Ο Υποστράτηγος πλέον Γ. Καμπούρης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θηβαίων για την συνεργασία τους, διαβεβαιώνοντας τον, ότι φεύγει από την ιστορική πόλη της Θήβας με τις καλύτερες αναμνήσεις, καθώς στο σύντομο χρονικό διάστημα που ήταν εδώ, συναναστράφηκε με τους υπέροχους κατοίκους , κάνοντας πολλές φιλίες, τις οποίες δεσμεύτηκε να διατηρήσει, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για την συνεργασία, τον Διοικητή της 114 Π.Μ, την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θηβών, τον πρώην και νυν Διοικητή Π.Υ Θηβών, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Θηβών «Ιερός Λόχος» και όλους τους φορείς της Θήβας για την αγάπη που τον περιέβαλαν και την άριστη συνεργασία…

«Σας αποχαιρετώ με συγκίνηση και σας διαβεβαιώνω ότι θα αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής αν αποδειχθεί ότι κέρδισα την αγάπη και την εκτίμηση σας» είπε, με φανερή συγκίνηση, καθώς είναι γνωστή σε όλους η κοινωνική προσφορά του σε όλους τους τομείς στην περιοχής…

«Σήμερα βιώνουμε χαρά, γιατί ο Διοικητής του ΚΕΠΒ προήχθη ως Δ/ντης Σώματος Πυροβολικού και λύπη για την αποχώρηση» τόνισε ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιος, καλωσορίζοντας και τον νέο Ταξίαρχο..

«Οι καλές ειδήσεις έφθασαν πριν τον ερχομό σας, εύχομαι δύναμη υγεία για την αντιμετώπιση των αναγκών του κέντρου» είπε, υπενθυμίζοντας την αγάπη του κόσμου με την οποία αγκαλιάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και προσφέροντας του την εικόνα του Χριστού, αντίγραφο από το ψηφιδωτό του τρούλου του Οσίου Λουκά…

Τον Υποστράτηγο Γ. Καμπούρη, αποχαιρέτησε και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, για την αγαστή συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της διοικήσεως του στο ΚΕΠΒ, ευχόμενος «υγεία, δύναμη και καλή τύχη στη νέα επιτελική και τιμητική θέση που πηγαίνει, ως Δ/ντής Πυροβολικού του ΓΕΣ…

Τιμής ένεκεν της παραμονής του στη Θήβα και της διοικήσεως του στο ΚΕΠΒ καθώς και της φιλίας τους, ο Δήμαρχος Θηβαίων του χάρισε το βιβλίο του Γιώργου Τσεβά « Η Ιστορία της Θήβας και της Βοιωτίας» και το βιβλίο του Ιωάννη Πέππα «Στρατιωτική Ιστορία της Βοιωτίας» και στην συνέχεια καλωσόρισε στην πόλη τον νέο Διοικητή του ΚΕΠΒ Σπ. Λυμπερίου, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, διαβεβαιώνοντας τον ότι θα είναι στο πλευρό του για το καλό του Κέντρου και των κατοίκων του Δήμου.

«Επιδείξατε ήθος που τιμά και τον άνδρα και τον αξιωματικό! Εύχομαι το καλύτερο που δώσατε στην περιοχή και στον Στρατό, να το δώσετε πολλαπλάσια και ως Δ/ντής του όπλου» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης, ευχόμενος στον νέο Ταξίαρχο «καλή θητεία στο Πυροβολικό της Θήβας και ζητώντας του επίσης, να είναι κοντά στην περιοχή, καθώς όλοι υπολογίζουν στην παρουσία του!

Ο Ταξίαρχος Σπυρίδων Λυμπερίου, γεννήθηκε στην Κόρινθο, αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού, αλλά και από τα Σχολεία Βασικής και Προκεχωρημένης εκπαίδευσης Πυροβολικού, την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και την Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε ως Διοικητής ανεξάρτητης πυροβολαρχίας, Διοικητής Αυτοκινούμενης και Ρυμουλκούμενης Μοίρας Πυροβολικού Μάχης καθώς και Διοικητής Συγκροτήματος Μονάδων Πυροβολικού και διετέλεσε Επιτελής και στη συνέχεια Διευθυντής Πληροφοριών σε Μείζονα Επιχειρησιακό Σχηματισμό.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου ΥΦΕΘΑ, καθώς και ως Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ και του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από τον βαθμό του.

Από την πρώτη, επίσημα, ημέρα διοίκησης του Κέντρου επέτρεψε την έξοδο των νεοσυλλέκτων το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου στην Θήβα, το μέν Σάββατο από τις 12.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ, την δε Κυριακή από τις 10.00 το πρωι μέχρι τις 10.00, ενώ γίνεται ήδη προσπάθεια από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και για το επόμενο Σαββατοκύριακο, το Δ.Σ της οποίας τον ευχαριστεί και τον καλωσορίζει στην πόλη!

Στρατιωτικοί και πολίτες πάντως συνέχισαν, για πολλή ώρα την δεξίωση, καθώς ήσαν αμέτρητες οι κοινές συναντήσεις με τον Υποστράτηγο προς όφελος της περιοχής.