Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ. ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥΤΗΣ ΠΟΑΣΥ.



Στα κάγκελα βρίσκονται οι αστυνομικοί, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, Χρήστου Φωτόπουλου στην ετήσια γενική συνέλευση των αστυνομικών του Κιλκίς. Μίλησε ακόμα και για απεργία πείνας ώστε να πιέσουν προς την επίλυση των προβλημάτων τους.

«Μας θέλουν μονάχα για τις κινητοποιήσεις κι όχι για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μας θέλουν ενάντια στους πολίτες που διαμαρτύρονται. Μας βάζουν να μαλώνουμε με τους πατεράδες και φίλους μας αγρότες παρατάσσοντας διμοιρίες απέναντι σε δυο τρακτέρ. Μας αναγκάζουν να υπερασπιζόμαστε στη Χαλκιδική τα συμφέροντα μιας εταιρείας. Τι ωραία Αστυνομία που έχουμε!» δήλωσε εμφατικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος. Έκανε λόγο ακόμα και για απεργία πείνας που σκέφτεται η ηγεσία της ΠΟΑΣΥ ως μέσο πάλης για την επίλυσή των σοβαρών προβλημάτων τους.

«Αν δεν τροποποιηθεί ο σχεδιασμός διάταξης, το Κιλκίς θα πάψει πια να έχει Αστυνομία. Θα υπάρχουν αστυνομικοί μονάχα για τις πορείες και για τις κινητοποιήσεις π.χ. των αγροτών, αλλά όχι για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του πολίτη» συνεχίζει ο κ. Φωτόπολος.

Οι δηλώσεις του καταγράφηκαν από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα kilkis24.gr, στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των αστυνομικών του Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Ο κ. Φωτόπουλος πρόσθεσε ότι για ν' αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει μαζί με τον αγώνα των αστυνομικών να παρέμβει κι η τοπική κοινωνία κάνοντας δικό της το αίτημα για μη απομάκρυνση των αστυνομικών απ' το νομό. Αναγνώρισε όμως ότι κάτι τέτοιο φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο με δεδομένη τη «μαλθακότητα που παρατηρείται στις αντιδράσεις εργαζομένων και πολιτών» απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Όμως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν μάσησε τα λόγια του και ενώπιον των συναδέλφων του δεκάδων αστυνομικών, που συμμετείχαν στη συνέλευση. «Δεν έγινε αντιληπτό τι πρόκειται ν' ακολουθήσει. Τα προβλήματά μας θα είναι αύριο πολλαπλάσια και συνεχώς επιδεινούμενα αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά με πορείες ακόμα και με λευκές απεργίες», είπε μεταξύ άλλων.

Ασκώντας αυστηρή κριτική απέναντι στις ανακολουθίες των υποσχέσεων που δίνουν οι κυβερνήσεις για δήθεν επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων αστυνομικών, ο κ. Φωτόπουλος έκανε λόγο ακόμα και για απεργία πείνας που σκέφτεται η ηγεσία της Ομοσπονδίας ως μέσο πάλης για την επίλυσή τους! Υπογράμμισε δε, τη συμβολική πρότασή της να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας προκειμένου να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα που κατά καιρούς προτείνονται!

«Χωρίς αγώνα δεν κερδίζει ποτέ κανείς τίποτα» κατέληξε ο κ. Φωτόπουλος ζητώντας απ' τους αστυνομικούς του Κιλκίς να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θ' ακολουθήσουν.