Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Από τον Μακαριώτατο κ.κ. Ιερώνυμο ο Θεμέλιος Λίθος του Κέντρου Γεροντολογίας στην Αγριλέζα


Την Τετάρτη 17 Απριλίου το απόγευμα στις 5 μ.μ., θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος του Κέντρου Γεροντολογίας στην Αγριλέζα, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Το Κέντρο Γεροντολογίας θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 27 στρεμμάτων, η οποία έχει απεριόριστη θέα στο Ν. Ευβοϊκό και θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α΄ όροφο, με δυνατότητα φιλοξενίας 68 ατόμων.

Το κτίριο θα έχει έναν κεντρικό πυρήνα, όπου είναι η κύρια είσοδος και το κεντρικό κλιμακοστάσιο με πρόσβαση στα δωμάτια, στην δεξιά και στην αριστερή πτέρυγα. Το υπόγειο με εμβαδόν 889,57 m2 εξυπηρετεί τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος με αποθήκες και χώρους που απαιτούνται για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Το ισόγειο με εμβαδόν 1516,17 m2 αποτελείται από δύο πτέρυγες από 16 κρεβάτια η κάθε μία με δικό τους σαλόνι και τραπεζαρία.

Οι βοηθητικοί χώροι είναι κοινοί και για τις δύο πτέρυγες. Επίσης, στο ισόγειο είναι οι διοικητικές και ιατρικές υπηρεσίες. Ο πρώτος όροφος με εμβαδόν 1431,29 m2, αποτελείται από τους ίδιους χώρους όπως το ισόγειο και έχει επί πλέον 4 μονόκλινα δωμάτια.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός λαμβάνει ιδιαίτερα υπόψη το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον, με σεβασμό στην περιοχή. Το κτίριο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με μέγιστο ύψος 8,50 μ. με υπερυψωμένο κατά 0.80μ ισόγειο από το τελικό ύψος του διαμορφωμένου εδάφους. Τα μπαλκόνια είναι καλυμμένα και έχουν διακοσμητικά αρχιτεκτονικά στοιχεία.