Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Αποκομιδή των προς ανακύκλωση υλικών συσκευασίας του δημου Θηβαίων


Από την Δευτέρα 1η Απριλίου 2013 την αποκομιδή των προς ανακύκλωση υλικών συσκευασίας (μπλε κάδους) αναλαμβάνει ο Δήμος Θηβαίων.

Η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, για την εκπλήρωση του προαναφερόμενου σκοπού παραχώρησε στην Δήμο Θηβαίων όχημα τύπου πρέσας 14 Μ3.
Την συγκεκριμένη υπηρεσία είχε αναλάβει να την παρέχει από το 2006 η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ σε όλους τους Δήμους Μέλη της (Δ. Θηβαίων, Δ. Τανάγρας, Δ. Αλιάρτου & Δ.Δ. Ακραιφνίας του Δ. Ορχομενού), μετά την σύναψη σχετικής σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Το αμέσως προσεχές διάστημα ο Φο.Δ.Σ.Α θα παραλάβει επιπλέον μπλε κάδους και θα διανείμει στους Δήμους, προκειμένου να ενισχύσει την ανακύκλωση.

Ο Φο.Δ.Σ.Α συνεχίζει να πραγματοποιεί την αποκομιδή των μπλε κάδων για τους υπόλοιπους Δήμους (Τανάγρας, Αλιάρτου & Δ.Δ. Ακραιφνίας του Δ. Ορχομενού).

Η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ θα ενημερώσει και θα υποστηρίξει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων σε ότι ζητηθεί (σε σχέση με την οργάνωση των δρομολογίων κτλ) και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και να συμβάλλουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Τέλος, το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, θα συνεχιστεί από την ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ.


Από την
Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε