Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Στον Δήμο Θηβαίων η Ανακύκλωση από 1ης Απριλίου!

http://www.viotiki-ora.gr


Πειραματικά και κάδοι ανακύκλωσης ακατάλληλων ρούχων & υποδημάτων..

Αν. Χατζησταμάτης: «Και οι θέσεις εργασίας εξασφαλίζονται και πόροι εξοικονομούνται…»

Την αποκομιδή των προς ανακύκλωση υλικών συσκευασίας (μπλε κάδους) ανέλαβε πλέον από την 1η Απριλίου ο Δήμος Θηβαίων με όχημα τύπου πρέσας 14Μ3, που παραχωρήθηκε από την ΔΕΠΟΔΑΘ, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Φο.Δ.Σ.Α θα παραλάβει επιπλέον μπλε κάδους, τους οποίους θα διανείμει στους Δήμους, προκειμένου να ενισχύσει την ανακύκλωση.

«Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων να εξασφαλίσουμε, αλλά και οικονομικούς πόρους να έχουμε» τονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αν. Χατζησταμάτης, σίγουρος ότι η υπηρεσία Καθαριότητας θα τα καταφέρει, αφενός μεν γιατί θα γίνει καλύτερη δουλειά από ότι στο παρελθόν και αφετέρου γιατί οι εργαζόμενοι θα μπορούν παράλληλα να παρακολουθούν συγχρόνως και την ανακύκλωση για καλύτερο αποτέλεσμα..

«Είναι μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων , με λιγότερα κόστη και πιστεύω ότι θα πετύχουμε, όμως το βασικότερο είναι η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς αποδεικνύουμε στους εργαζόμενους ότι είμαστε μαζί τους, αλλά κυρίως στηριζόμαστε στην συμπαράσταση του κόσμου, καθώς με καλή συνεργασία θα έχουμε καλά αποτέλεσμα» δηλώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος, στην ομάδα Καθαριότητας – Ανακύκλωσης Ν. Στρατέλος…

Συμπαραστάτης στην όλη προσπάθεια της ανακύκλωσης από τον Δήμο, είναι και η ΔΕΠΟΔΑΘ, το Δ.Σ της οποίας δηλώνει ότι θα ενημερώσει και θα υποστηρίξει την αρμόδια υπηρεσία σε ότι ζητηθεί, σχετικά με την οργάνωση των δρομολογίων κ.α, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και να συμβάλλουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.


Στην ανακύκλωση μπαίνουν πλέον και ακατάλληλα ρούχα και υποδήματα, καθώς έχουν τοποθετηθεί στην Θήβα 10 ειδικοί κάδοι (φωτό), πειραματικά αρχικά και αν στην συνέχεια «αποδώσουν» τότε οι κάδοι θα αυξηθούν, ενώ θα τοποθετηθούν και άλλοι σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο.