Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Από το Α.Τ της Θήβας είχε αποδράσει το 2009 ο δολοφόνος της 25χρονης στα Ίσθμια


Από το αστυνομικό τμήμα της Θήβας είχε αποδράσει τον Νοέμβρη του 2009, ο Kola Marian, που αναζητείται απο την αστυνομία και πρόσφατα συμμετείχε στο περιστατικό στα Ίσθμια όπου έχασε την ζωή της μια 25χρονη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας:
Ο KOLA MARIAN κρατείτο από 17-02-2010 και εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών (13) για απόπειρα ληστείας και διακεκριμένες κλοπές.
Την 11-11-1995 συνελήφθη από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες κλοπές. Την 22-11-2007 συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης/Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας/1ο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη βία, αρπαγή κλπ
Την 23-11-2009 είχε δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας από όπου είχε μεταχθεί από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.
Την 16-02-2010 συνελήφθη ύστερα από ένοπλη συμπλοκή στον Βύρωνα Αττικής με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες κατά συναυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.
Την 22-03-2013 απέδρασε από τις Δικαστικές Φυλακές Τρικάλων

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς για την απόδραση του δράστη από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Θηβών.

23 Νοεμβρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκτεταμένες αναζητήσεις διενεργούνται για τον εντοπισμό και σύλληψη 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος σήμερα 23/11/2009 και ώρα 08:30, απέδρασε από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας. Ειδικότερα, ευρισκόμενος στα κρατητήρια ζήτησε από τους αστυνομικούς να μεταβεί στην τουαλέτα για σωματική του ανάγκη και εξερχόμενος από αυτή τους απείλησε με όπλο και διέφυγε τρέχοντας από το πίσω μέρος του κτιρίου σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.

Ο αποδράσας σήμερα επρόκειτο να επαναμεταχθεί στις Φυλακές Γρεβενών όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών για διακεκριμένες κλοπές. Είχε μεταφερθεί, την 17-11 στο Αστυνομικό Τμήμα Θήβας, προκειμένου να απολογηθεί την 19-11 στην Ανακρίτρια Πρωτοδικών Θήβας για ένοπλη ληστεία σε Τράπεζα της Θήβας το 2007. Ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θήβας και παρήγγειλε το σχηματισμό δικογραφίας. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας.

Σε συνέχεια του από 23-11-2009 Δελτίου Τύπου, σχετικά με την απόδραση αλλοδαπού -υπηκόου Αλβανίας- από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας, ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης πραγματοποιήθηκε έρευνα στις αποσκευές του αποδράσαντος, κατά την οποία βρέθηκε εσωτερικά της φόδρας ενός μπουφάν και κατασχέθηκε μία απομίμηση χειροβομβίδας, από πεπιεσμένο χαρτί και περιτύλιξη χαρτοταινίας πράσινου χρώματος, φέρουσα περόνη ασφαλείας πραγματικής χειροβομβίδας. Η προανάκριση συνεχίζεται.