Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Στην κόψη του ξυραφιού το Νοσοκομείο Θηβών!


Χιλιάδες υπογραφές στον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών για την «αποκατάσταση της λειτουργίας του»…
Συνάντηση φορέων για την έναρξη κινητοποιήσεων..
Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από την Δευτέρα 1η Απριλίου οι Ειδικευόμενοι Ιατροί του Νοσοκομείου Θήβας και όλο το βάρος επωμίζονται οι τρεις εναπομείναντες Παθολόγοι, που ούτως ή άλλως σηκώνουν το φορτίο εδώ και τρεις μήνες με «εντέλλεσθε» και «αποφασίζομεν», καθώς ούτε η αναμενόμενη από το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου γιατρός έφτασε (ανακλήθηκε η μετακίνησή της ), ούτε ο επικουρικός ιατρός ήρθε, αλλά και ο Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής του οποίου η απόσπαση ανακλήθηκε, απουσιάζει με άδεια….
Και ο πιο αδαής καταλαβαίνει πλέον ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο δεν πάει άλλο και συνυπολογιζόμενη με τα λεγόμενα του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβα, περί κλεισίματος 11.000 νοσοκομειακών κλινών, όπως προβλέπεται από τον εφαρμοστικό Νόμο των μνημονίων, εύκολα συμπεραίνει πως ίσως τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα για την περιοχή μας..
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών πάντως, θεωρώντας πως το «ποτήρι ξεχείλισε», χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την διάλυση των κλινικών του Νοσοκομείου», καθώς «δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν η Παθολογική Κλινική και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με τρεις Επιμελητές, που καλούνται να καλύψουν και τις εφημερίες με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς», αλλά ούτε και τα άλλα τμήματα λόγω ελλείψεων προσωπικού και αναλώσιμων υλικών, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την διεκδίκηση του αυτονόητου, που είναι η ενίσχυση του Νοσοκομείου και η αποκατάσταση της λειτουργίας του ….
Έτσι, με σύνθημα «Κανένας πολίτης της περιοχής μας δεν πρέπει να μείνει μακριά από αυτόν τον αγώνα» έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές και στις 8.30 σήμερα το βράδυ έχει καλέσει σε συνάντηση όλους τους φορείς , στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις ! viotiki-ora.gr